Νέα

Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης: Όλα τα εκθέματα έφτασαν (αναλυτικά) στην οθόνη μας

Παραδοσιακά, την περίοδο των Χριστουγέννων η επισκεψιμότητα των μουσείων και δη του Μουσείου Ακρόπολης σκαρφάλωνε στα ύψη (πάνω από 80.000 εισιτήρια κόπηκαν τον περσινό Δεκέμβριο), οπότε δεδομένων των τωρινών συνθηκών το μουσείο αναβάθμισε σημαντικά την ψηφιακή του παρουσία με το πρόγραμμα «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» που μόλις ολοκληρώθηκε (Π.Ε.Π «Αττική 2014-2020»). Πέρα από την εικονική περιήγηση που ήταν διαθέσιμη μέσω της συνεργασίας με το Google Arts & Culture, πλέον στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης θα βρείτε το σύνολο των εκθεμάτων του με αναλυτικές πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό.

banner

Μετά από συστηματική δουλειά, χιλιάδες καταχωρήσεις και ψηφιοποιήσεις, φωτογραφήσεις και τρισδιάστατες σαρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά πλούσιο για τον διαδικτυακό επισκέπτη, ενώ η εκτενής καταγραφή ανοίγει νέες δυνατότητες στη διαχείριση του υλικού. Τα 2.156 έργα που περιλαμβάνει σήμερα ο κατάλογος πρόκειται σταδιακά να αυξηθούν, καθώς θα προστίθενται και αυτά που φυλάσσονται στις αρχαιολογικές αποθήκες του Μουσείου. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο νέος ιστότοπος εξασφαλίζει την πρόσβαση στους επισκέπτες με αχρωματοψία και είναι φιλικός σε άτομα με μειωμένη όραση.

Παράλληλα, η ψηφιακή αναβάθμιση του μουσείου σηματοδοτείται με ακόμη μία νέα ιστοσελίδα, αφιερωμένη στα παιδιά. Το www.acropolismuseumkids.gr απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και περιλαμβάνει ευφάνταστα παιχνίδια, ευχάριστα βίντεο και μία σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες που κινητοποιούν τη σκέψη και τη φαντασία των παιδιών. Ευκαιρία, τώρα τις γιορτές, να τον ανακαλύψουμε.