News

Πολιτιστική άνοιξη στο δήμο Νέας Σμύρνης

Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στους πρόσφυγες ξεκινάει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του δημοτικού πολυχώρου πολιτισμού “Γαλαξίας”, προσκαλώντας τους πολίτες της Αθήνας να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. “Το τραγούδι των προσφύγων”, σε ποίηση Κωστή Παλαμά και άλλα τραγούδια με θέμα την ξενιτιά από σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Θεοδωράκης, ο Τσιτσάνης, ο Σαββόπουλος, ο Καλδάρας, ο Μαρκόπουλος, ανοίγουν την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, οι οποίες θα συνεχιστούν καθημερινά ως τα τέλη Μαΐου, δωρεάν και ανοιχτές για όλους τους πολίτες, με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, ποίηση και πεζογραφία, καλλιτεχνική απασχόληση και προγράμματα για παιδιά.

banner

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, “ο Γαλαξίας, δίνει και φέτος το παρόν, ακόμη πιο ανανεωμένος, επιχειρώντας να αποτελέσει τόπο συνάντησης δημιουργών και θεατών, αποφεύγοντας την κοινωνική και καλλιτεχνική απομόνωση.” Με αυτό το σκεπτικό ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης επιχειρεί να συνδυάσει διάφορες εκφράσεις της τέχνης, ακολουθώντας το πνεύμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, με δωρεάν εκδηλώσεις, ανοιχτές σε όλους και όχι μόνο στους δημότες Νέας Σμύρνης.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που αξίζουν ξεχωριστής αναφοράς είναι μια σειρά ιδιαίτερων μουσικών συναυλιών, όπως το τιμητικό αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες της Σμύρνης, μέσα από το οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες που καθόρισαν τη μουσική διαδρομή και κουλτούρα της νεότερης Ελλάδας (29/2-11/4).

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το μοναδικό αφιέρωμα στις μεγάλες λογοτεχνικές προσωπικότητες της Ελλάδας στο οποίο παντρεύεται η ποίηση με τη μουσική και την εικόνα σε τρεις ξεχωριστές βραδιές για να τιμήσει τους μεγάλους δημιουργούς της ελληνικής ποίησης, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Τίτο Πατρίκιο ο οποίος μάλιστα θα τιμήσει τις εκδηλώσεις με την παρουσία του. Επίσης, κάθε Τρίτη μια συνάντηση Πολιτισμού με την παρουσία συγγραφέων, καθηγητών πανεπιστημίου, θεατρολόγων θα συνδυάζεται με ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα (15/3-11/4 και 8/3-26/4).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κούκλας, εμπλουτισμένο με πρωτοποριακές παραστάσεις, δημιουργώντας πλέον έναν ετήσιο θεσμό για μικρούς και μεγάλους φίλους τους είδους. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο τη μουσικής, παρακολουθώντας μουσικά παραμύθια με τη συνοδεία πιάνου και φλάουτου, μαθαίνοντας για τη ζωή του μεγάλου συνθέτη Αμαντέους Μότσαρτ (19-20/3 και 5-27/3)

Για τους φίλους της έβδομης τέχνης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ταινιών Μικρού Μήκους, με στόχο της εξοικείωση των πολιτών με εναλλακτικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (24/26-3 και 13/14-5).

Έναν πρωτοποριακό θεσμό εγκαινιάζει φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός, με τίτλο Nea Smyrni Project, με σεμινάρια για ταλαντούχους μουσικούς, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ, όπως η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Μιχάλης Σουρβίνος, ο Αντώνης Κορωναίος και ο Άγγελος Μπότσης (1-17/4).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924
Email: [email protected]

banner