Νέα

Platforms Project 2019: Το μεγάλο φυτώριο ανεξάρτητης σύγχρονης τέχνης επιστρέφει

Από -

Τι θέματα απασχολούν τους ανεξάρτητους δημιουργούς από διαφορετικά μέρη του πλανήτη και πώς επιλέγουν να τα μεταφέρουν στο κοινό μέσα από το έργο τους; Η διεθνής έκθεση που πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν για διεθνείς ανεξάρτητες εικαστικές πλατφόρμες, το Platforms Project, επιστρέφει για έβδομη χρονιά στην ΑΣΚΤ και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έως τώρα εκδοχή της.

Εξήντα πλατφόρμες από δεκαεπτά χώρες με οκτακόσιους συνολικά καλλιτέχνες συγκεντρώνονται στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, υπογραμμίζοντας τα εικαστικά και θεωρητικά ερωτήματα που τίθενται διεθνώς. Τι έργα να περιμένει κάποιος από μία ομάδα που ονομάζεται «Μουσείο της Λήθης»; Τι είναι η τέχνη της καθημερινής ζωής, της περιπλάνησης και της μεταμόρφωσης; Πώς συνδέονται οι επενδύσεις και οι συναλλαγές με την τέχνη; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα απαντώνται στο φετινό τετραήμερο, συμπληρώνοντας το εκθεσιακό κομμάτι (καλλιτεχνική επιμέλεια: Άρτεμις Ποταμιάνου) με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Ομιλίες από ιστορικούς, θεωρητικούς, ακαδημαϊκούς κά, ημερίδα της AICA Hellas με θέμα τον «Ρόλο των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην τέχνη σήμερα», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, εργαστήρια ζωγραφικής και γλυπτικής, όπως και πολλές performances έρχονται με ελεύθερη είσοδο. Τέλος, ένα πάρτι στο PIRÉE (Κάστορος 78, Πειραιάς) ολοκληρώνει την Παρασκευή 17 Μαΐου (10 μ.μ.) τις δράσεις.

i ΑΣΚΤ, «Νίκος Κεσσανλής» Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης | 16-19/5 | 12 μ.-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη