Νέα

Περισσότερα από 3.000 tablets στα χέρια μαθητών που τα έχουν ανάγκη

Η εμπειρία του ολικού lockdown των σχολείων –τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο- που έφερε η πανδημία του Covid 19, υπογράμμισε την ανάγκη βελτιστοποίησης των τεχνολογικών υποδομών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Ενόψει της νέας πραγματικότητας, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, οι εταιρείες Public – MediaMarkt, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, MYTILINEOS, BCG και μεμονωμένοι δωρητές, προσέφεραν συνολικά 3.150 tablets σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, η παράδοση των tablets οργανώνεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, και η επιλογή των σχολείων πραγματοποιείται με υπόδειξη του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες.

Η κίνηση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δωρεών του Ιδρύματος σε σχολεία της χώρας προς περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων τους. Το Ίδρυμα συμπορεύεται προς αυτή την κατεύθυνση με εταιρείες και οργανισμούς με σταθερή δέσμευση στην κοινωνική προσφορά, καθώς και με μεμονωμένους δωρητές, διαχειριζόμενο δωρεές τρίτων για όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Η διάθεση του τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές που τον χρειάζονται, ικανοποιεί τόσο την ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - όπως αυτή αναδείχθηκε από την πρόσφατη εμπειρία - ενώ, παράλληλα, αποτελεί εφαλτήριο εκσυγχρονισμού των σχολικών δομών και εξοικείωσης των μαθητών με την κοινωνία της πληροφορίας.