Θέμα

Όλες οι αφίξεις σε εστίαση και πολιτισμό που θα μας απασχολήσουν το φετινό καλοκαίρι

Από , , , , -

Η Αθήνα ξυπνά από τη νάρκη της καραντίνας γεμάτη ενέργεια και νέα πρότζεκτ, που είτε μας υποδέχονται ήδη είτε ετοιμάζονται πυρετωδώς για να συμπεριληφθούν σύντομα στην ατζέντα των εξορμήσεών μας.

banner

#1 Μέσα στην κιβωτό της (νεο)ελληνικής εικαστικής κληρονομιάς

Ουρές σχημάτισαν από την πρώτη μέρα οι επισκέπτες της Εθνικής Πινακοθήκης και το ενδιαφέρον δεν λέει να κοπάσει. Το νέο, διπλάσιο σε μέγεθος κτίριο και τα χιλιάδες έργα με τους κορυφαίους της νεοελληνικής τέχνης, που μέχρι πρότινος είχαμε δει μόνο μέσα απ’ τον δημοσιογραφικό φακό κατά την επίσκεψη των ξένων ηγετών, έχουν εξάψει δικαίως την περιέργεια όλων των Αθηναίων, ανεξάρτητα από το πόσο εξοικειωμένοι δηλώνουν με τον κόσμο της τέχνης: με νέα μουσειολογική μελέτη, η μόνιμη συλλογή ανασαίνει άρτια φωτισμένη σε τρεις ορόφους πλέον, αποκαθιστώντας το κενό που είχε αφήσει, καθότι διαθέτει τόσο σπουδαία έργα (κυρίως) του 19ου και του 20ου αιώνα όσο κανένας άλλος οργανισμός.

#2 Το team της «Cookoovaya» σε νέες περιπέτειες

Η επιστροφή στην πόλη βρίσκει την Πραξιτέλους σε αναβρασμό, με το «Γκαστόνε» να δίνει τον τόνο στην αναπτυσσόμενη γαστρονομικά πιάτσα. Η δημιουργική ομάδα της «Cookoovaya», ήτοι ο Κλεομένης Ζουρνατζής, ο Περικλής Κοσκινάς και τα αδέρφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου, στοχεύει στην καρδιά του αθηναϊκού downtown με ένα ανοιχτόκαρδο και casual dining στέκι που ήταν ήδη έτοιμο ν’ ανοίξει από τον περασμένο Οκτώβριο. Αγκαλιάζοντας ισότιμα το φαγητό και το ποτό, ο κατάλογος δίνει έμφαση στο κρέας, με προτάσεις που ανοίγονται από το τραγανό γουρουνόπουλο σούβλας ως τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, χωρίς να λείπουν και κάποιες πιο «dirty» ιδέες όπως ένα grilled cheese sandwich ή ένα hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι, ενώ στα σέικερ την τιμητική τους έχουν τα κλασικά κοκτέιλ.

banner

#3 Νέο μπαρ για να κοιτάς την Αθήνα από ψηλά

Το νέο wine bar στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που τη λοξοκοιτάει από την προνομιακή θέση στο roof garden του ξενοδοχείου «Utopia», έχει να μας επιδείξει πολλά παραπάνω από τη μαγευτική, περιμετρική του θέα σε Ακρόπολη, Μητρόπολη και Λυκαβηττό. Μόλις καταφέρεις να αποσπάσεις το βλέμμα σου από το πανοραμίκ που προσφέρει το «Manouka» στο 7ο επίπεδο του ξενοδοχείου, θα στραφείς προς τη λίστα κρασιών με τις 101 ετικέτες, τις οποίες έχει επιλέξει πολύ προσεκτικά από ελληνικούς αμπελώνες ο head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος. Μπορείς να τη συνδυάσεις με τις εξαιρετικές προτάσεις μεσογειακής κουζίνας του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου, που χτίζει το all day μενού του γύρω από τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα.

#4 Εσύ πόσο «Dopios» είσαι;

Το ιστορικό κέντρο δυναμώνει τη γευστική του σκηνή και ο «Dopios», δίπλα στους Αγίους Θεοδώρους, είναι από τα μαγαζιά που ενσαρκώνουν τη νέα σκηνή των μητροπολιτικών ταβερνών και μεζεδοπωλείων. Αυτό σημαίνει ότι τα κλασικά εδέσματα θα εκσυγχρονίζονται αγγιγμένα από τη μετρημένη όσμωση γευστικών επιρροών από άλλες κουλτούρες. Ανάμεσα στις γεύσεις που δημιουργεί ο Χριστόφορος Πέσκιας, συναντάμε αλμυρίκια με γιαπωνέζικο λαδολέμονο ή γαριδάκια ποπ κορν με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου και umeboshi. Το βασικό χαρακτηριστικό του μεζεδοπωλείου, πάντως, θα είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη προϊόντων μικρών Ελλήνων παραγωγών – εξ ου και το «Dopios».

#5 Στο «Delta» του «Νιάρχος»

Το εστιατορικό opening της χρονιάς θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί ένα κορυφαίο εστιατόριο fine dining που να γίνει παγκόσμιος προορισμός των foodies. Επικεφαλής στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, που αναμένεται να λειτουργήσει με το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων, θα είναι ο Θάνος Φέσκος (ex-assistant head chef στο τριάστερο και πέμπτο στα World’s 50 Best Restaurants «Geranium» της Κοπεγχάγης) και o Γιώργος Παπαζαχαρίας (επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης στο τριάστερο «Maaemo» και στο υποθαλάσσιο «Under» στη Νορβηγία). Με εξαιρετικές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, βιολογικά λαχανικά που θα καλλιεργούνται σε κτήμα ειδικά για το εστιατόριο, φροντίδα για την προώθηση της βιωσιμότητας και της αειφορίας στην κουζίνα και ένα νέο bar concept με παρουσία sommelier, διά χειρός Θάνου Προυναρούς («Baba Au Rum), το «Delta» αναμένεται να ταράξει τα νερά.

#6 Μια «Πύλη» ανοίγει, ένα νέο τοπόσημο γεννιέται

Νέα εποχή ξημερώνει για το πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο επί της λεωφόρου Λένορμαν 218, ιστορικό διατηρητέο μνημείο πλέον. Μετά τη συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με τον οργανισμό ΝΕΟΝ, η βόρεια πτέρυγα του ισογείου, το αίθριο και το πρώην τελωνείο (συνολική έκταση 6.500 τ.μ.) αποκαταστάθηκαν και ανακαινίστηκαν, προκειμένου να στεγάσουν την επετειακή έκθεση «Πύλη» (από 11/6), με 59 διεθνείς καλλιτέχνες να οικοδομούν ένα περιβάλλον φροντίδας και πολυπολιτισμικής ενότητας, σαν απάγκιο για τους τραυματισμένους μας ψυχισμούς.

#7 Ο θόρυβος της πόλης σβήνει στη «Μεγάλη Βρεταννία»

Ένας all day «μυστικός κήπος», με ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια, δημιουργήθηκε στον πρώτο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος. Στο «Atrium of Alexander Lounge», ο executive chef Αστέριος Κουστούδης προτείνει μια μικρή και περιεκτική κάρτα με γεύσεις εμπνευσμένες από τη Λατινική Αμερική. Ανάμεσα στις επιλογές που προσφέρει το μενού, εντοπίζουμε πιάτα όπως τα χορτοφαγικά tacos με μπιφτέκι από όσπρια και λαχανικά, το chicken tortilla wrap που συνοδεύεται από αρωματική σάλτσα chimichurri με γιαούρτι, η σαλάτα με ψητές γαρίδες και σος αβοκάντο με κόλιαντρο και ο καπνιστός σολομός με βιολογικά νάτσος από μπλε καλαμπόκι και σάλτσα γουακαμόλε. Την εικόνα συμπληρώνουν δροσερά signature cocktails από τη βραβευμένη μπάρα του ξενοδοχείου.

#8 Με το καλάθι του πικνίκ στο χέρι

Μια άφιξη με νέο κόνσεπτ έχει κάνει ήδη εντύπωση στους περιηγητές του κέντρου. Το «Marketta» στεγάζεται σε έναν μικρό χώρο στη Λέκκα, που συνδυάζει την αίσθηση της σπιτικής κουζίνας με την κομψότητα γαλλικού μπιστρό, και έχει ήδη γίνει το νέο talk of the town για λαχταριστό street food στο χέρι ή για… πικνίκ στην πόλη. Οι γευστικές επιλογές είναι λίγες και καλές, με έμφαση στα φρέσκα, εποχικά υλικά και στις μεσογειακές γεύσεις. Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τέσσερις σαλάτες και τρία διαφορετικά σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί φοκάτσια, αλλά και σπιτικές λεμονάδες, cold brew και κρύα ροφήματα βοτάνων.

#9 Η Σταυριανή πάει Νέο Κόσμο

Στην όμορφη γειτονιά του Νέου Κόσμου, στην οποία πρωτοέστρεψε τους προβολείς μας το «Φίτα», θα υποδεχτούμε εντός ολίγου αυτό το μικρό εστιατόριο που έχει στο τιμόνι της κουζίνας του τη Σταυριανή Ζερβακάκου. Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ θα ερμηνεύσει και στο «Annie Fine Cooking» την ελληνική κουζίνα με τον συναισθηματικό τρόπο που το έκανε στο ξενοδοχείο «Κυρίμαι» της Λακωνίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά υλικά που αναζητά με επιμονή από την Κρήτη μέχρι τις Σέρρες. Σταθερός κατάλογος δεν θα υπάρχει, αλλά οι προτάσεις θα διαμορφώνονται καθημερινά ανάλογα με τις προμήθειες της ημέρας.

#10 Το «CTC» βγήκε έξω

Με τη φωτεινή και απλόχωρη αυλή ως ιδανικό amuse bouche στο διατηρητέο νεοκλασικό του Κεραμεικού όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το «Αθήρι», το «CTC» μπαίνει στη νέα του εποχή. Με απλωμένα τραπεζάκια έξω, ανάμεσα σε λευκά, καλοφτιαγμένα πλακάκια και καταπράσινα φυτά, το εστιατόριο επενδύει σε ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στο νεωτερισμό και την επανεφεύρεση. Η βελουτέ σούπα καλαμποκιού με μπισκ αστακού και αρώματα τρούφας, signature πιάτο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, είναι το highlight και του φετινού μενού έντεκα βημάτων (€75), ενώ το σκουμπρί, μαριναρισμένο σε νερό ντομάτας και συνοδευόμενο από παγωτό μουστάρδας και κρέμα παντζαριού, υπογραμμίζει την τόλμη, αλλά και την κομψότητα του σεφ.

#11 Διπλή άφιξη στο Κεφαλάρι

Το «Nobilis», το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του επίσης ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Say», ξεκινά τη δράση του από το μεσημέρι, με μια πιο ελαφριά κάρτα, και συνεχίζει με μοντέρνες ελληνικές γεύσεις τις οποίες επιμελείται η Κωνσταντίνα Φάκλαρη. Η βραβευμένη σεφ, που είχε λείψει το τελευταίο διάστημα από τα γευστικά πράγματα της πόλης, προτείνει μια σειρά από πιάτα με το χαρακτηριστικά ντελικάτο και αρωματικό άγγιγμά της, όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ με καπνιστή μαγιονέζα, λεμονοθύμαρο, ραπανάκι και αβγοτάραχο ή το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς, καραβίδες, κουμκουάτ και σουπιές σοτέ. Μπορείτε να δειπνήσετε επίσης στο ατμοσφαιρικό roof garden του ξενοδοχείου, ατενίζοντας το πράσινο τοπίο του Κεφαλαρίου.

#12 Για όλα φταίει ο ήλιος

Η τρελοπαρέα της Blame the sun, της γνωστής ελληνικής μικροζυθοποιίας, μόλις απέκτησε ένα σπίτι στη γειτονιά του Κουκακίου, για να στεγάσει τόσο τις μπίρες της όσο και την καλοκαιρινή της διάθεση. Το νέο, ομώνυμο taproom ακολουθεί την tiki, χαβανέζικη αισθητική, όπως ακριβώς και οι μπίρες της μικροζυθοποιίας, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε επιτόπου από τις βρύσες του. Εκτός από τις σταθερές Blame the sun ετικέτες, θα βρείτε και επιλεγμένες μπίρες από άλλες ελληνικές μικροζυθοποιίες, αλλά και σπέσιαλ ζύθους περιορισμένης παραγωγής, όπως τη νέα ετικέτα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από την ομάδα για το «Baba au Rum».

#13 Χρώματα και θάματα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο βραβευμένος Ελληνοϊσπανός σεφ Μίλτος Αρμένης δημιούργησε ένα tapas bar με ελληνική ψυχή, ανεβάζοντας τις μετοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, που αποκτά νέα, δημιουργικά και πολύχρωμα πατήματα. Στο «Bocas Meze» η τορτίγια και οι patatas bravas μπλέκονται με γαρδούμπες γαρίδας, τηγανιά προβατίνας, σαρδέλες στιφάδο και κροκέτα μπακαλιάρου με panko, σκορδαλιά παντζαριού και βλίτα φούρνου. Κάθε ποτήρι τσίπουρου, μπίρας, ούζου, κρασιού μπορεί να σερβίρεται σκέτο ή με το μεζέ του, αλλά οι μεζέδες μετατρέπονται σε μια ανεβασμένη ποικιλία μικρών πιάτων μόλις το ποτήρι γίνει φιάλη, ή διαφορετικού όγκου καράφες για τα ποτά. Ο χώρος είναι όμορφος, χαλαρός και πολύχρωμος.

#14 Ένα μπιστρό γεμάτο μπρίο

Το a la français καθημερινό πρόσωπο της γαστρονομίας φέρνει στην Αθήνα ο Jean-Charles Metayer, με το «Brio Bistro», το καινούργιο του all day μπιστρό πολλαπλών λειτουργιών στο Χαλάνδρι. Το πρωί θα ξεκινά με breakfast, βάζοντας στα σίγουρα του μενού τα croque monsieur και croque madame, διάφορα αβγά, σάντουιτς με καπνιστό σολομό και, φυσικά, όλα τα εξαιρετικά brioche από το αδελφό «Brio» του Ψυχικού. Το βράδυ θα γίνεται μπιστρό με κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ, δηλαδή, μεταξύ άλλων, μοσχαρίσιο ταρτάρ, φουαγκρά με σύκα, μπουγιαμπέσα και entrecôte Café de Paris. Αναμένεται μάλιστα και ακόμη ένα αδερφάκι, αυτήν τη φορά στη Νέα Ερυθραία.

#15 Η έξτρα φίνα πλευρά των νοτίων προαστίων

Η πιο ενδιαφέρουσα άφιξη της Γλυφάδας έρχεται με τη μορφή ενός νέου all day bar με κομψή αισθητική. Στον μοντέρνο χώρο του «Nuéra contemporary bistro & bar», που θυμίζει σύγχρονο γαλλικό μπιστρό, θα γευματίσετε και θα απολαύσετε πρωτότυπα κοκτέιλ αμέσως μετά τη βόλτα στο κέντρο της περιοχής. Εκτός από την αισθητική του, ξεχωρίζουν οι δουλεμένες συνεργασίες του «Nuéra», αφενός με τον Νίκο Μπάκουλη του «The Clumsies» που βάζει την υπογραφή του στην cocktail list και, αφετέρου, με τον πολυπράγμονα Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος έχει επιμεληθεί το μενού της σύγχρονης all day κουζίνας του.

#16 «Margi» by the sea

Μετά την πλαζ και πάνω στην ακτή της Βουλιαγμένης, διαμορφώνεται αυτήν τη στιγμή το καινούργιο θαλασσινό εστιατόριο από την ομάδα του «Margi». Ο σεφ του ξενοδοχείου και του «Krabo», Παναγιώτης Γιακαλής, βάζει τις τελικές πινελιές στο μενού που, εκτός από τα πιάτα του καταλόγου, θα παίζει και με το concept «2 or 3 ways», σύμφωνα με το οποίο μεγάλα ψάρια θα μπορούν να σερβίρονται με διαφορετικούς τρόπους για ολόκληρο το τραπέζι (λ.χ. καρπάτσιο, σούπα, τηγανητό, σχάρας, με ριζότο ή ζυμαρικά κ.ά.). Η κουζίνα θα έχει σύγχρονο κοσμοπολίτικο πνεύμα, ενώ το εστιατόριο θα είναι επισκέψιμο μετά τα μέσα Ιουνίου.

#17 Κάτι καβουρντίζεται στο Περιστέρι

Το «The Roosters» είναι το νέο place to be για specialty καφέ στο Περιστέρι. Στα αριστερά του μαγαζιού θα δείτε το εργαστήρι με το μεγάλο καβουρδιστήρι, όπου καθημερινά καβουρδίζονται οι δέκα επιλεγμένες ποικιλίες καφέ από διάφορες γωνιές του κόσμου, ενώ στα δεξιά θα δείτε τον χώρο παρασκευής και τη βιτρίνα με τα φρεσκοφουρνισμένα μπέϊγκελ και τα κρουασάν που θα συνοδεύσουν τον καφέ σας, είτε τον απολαύσετε στα τραπεζάκια του ή τον προμηθευτείτε συσκευασμένο για να τον φτιάξετε στο σπίτι.

#18 Νέα εποχή για το πάρκο ΦΙΞ

Ένα ιστορικό πάρκο ξανασυστήνεται στο κοινό: το πάρκο ΦΙΞ επί της Πατησίων, μια έκταση 7.500 τ.μ., μετά τη δωρεά της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο Αθηναίων με νέα φυτοτεχνική μελέτη σύγχρονων προδιαγραφών. Αποκαταστάθηκαν τα μονοπάτια, το σιντριβάνι λειτουργεί ξανά, τοποθετήθηκαν 4.000 νέα (ανθεκτικά) φυτά, διαμορφώνοντας θεματικές περιοχές (γωνιά βιοποικιλότητας και κήπο αφιερωμένος στις αισθήσεις) και προστέθηκαν είκοσι επτά νέα παγκάκια, φιλοτεχνημένα από σπουδαστές της ΑΚΤΟ. Επιπλέον, αναμένεται το άνοιγμα του ιστορικού θερινού κινηματογράφου ΑΒ απέναντι απ’ το πάρκο, ενώ μέσα στον Ιούνιο πρόκειται να παραδοθούν ακόμη δύο pocket parks, στον Κεραμεικό και στα Σεπόλια.

#19 Η άνοδος των concept stores

Ένας νέος conceptual χώρος σκανδιναβικής αισθητικής άνοιξε στο Παγκράτι, καταφέρνοντας να συνδυάσει το πάθος για τη διακόσμηση και το design με την έξοδο για καφέ και αλκοόλ. Στο «Plegma coffee & living» θα βρείτε μικροέπιπλα, φωτιστικά και πρωτότυπα είδη διακόσμησης, ενώ μπορείτε να καθίσετε για καφέ και πρωινό, να απολαύσετε ένα δροσερό και ελαφρύ aperitivo ή ένα πειραγμένο κλασικό κοκτέιλ. Στο Κουκάκι, από την άλλη, το cocktail bar «Kinono» φιλοξενεί εδώ και λίγο καιρό ένα shop in shop: Tο «αι ντου» επικεντρώνεται στα φυτά εσωτερικού χώρου, ακολουθώντας την τάση που προέκυψε εν μέσω καραντίνας και βλέπει την ενασχόληση με τα φυτά ως τη νέα πρακτική αυτοφροντίδας.

#20 Ο Παπαϊωάννου πάει στα βόρεια

Μια δεύτερη έδρα, στα βόρεια αυτήν τη φορά, και πιο συγκεκριμένα στο πολύ όμορφο κτίριο που στέγαζε την «Pizza Hut» στο Κεφαλάρι, απέκτησε ο σπεσιαλίστας της θάλασσας Γιώργος Παπαϊωάννου, φέρνοντας την εκλεκτή ψαροφαγία του και στις παρυφές της πόλης. Και στο καινούργιο «Εστιατόριο Παπαϊωάννου» την τιμητική τους έχουν ασφαλώς τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στα πολύ υψηλά πρότυπα που γνωρίζουμε από το αδερφό εστιατόριο του Μικρολίμανου, το οποίο αυτή την εποχή ανακαινίζεται προκειμένου να ανοίξει ξανά μόλις ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης στην εμβληματική θαλασσινή προμενάντ της πόλης. Μέχρι τότε, ο δραστήριος Παπαϊωάννου προετοιμάζει ακόμα ένα πρότζεκτ, καθώς ανέλαβε το πολύ όμορφο εστιατόριο «Mythos» του ξενοδοχείου «Divani» στο Καβούρι, όπου θα παρουσιάσει πιάτα στη γνώριμη, μινιμαλιστική φιλοσοφία του, εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα.

#21 Σ’ αυτό το μουσείο το κτίριο συναγωνίζεται τα εκθέματα

Από τις κεφαλές των Καρυάτιδων που κοσμούν την πρόσοψη του κτιρίου μέχρι τις αξιοθαύμαστες διακοσμητικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό του, όπως τα περίτεχνα γύψινα ανάγλυφα, τα ψηφιδωτά και η ξυλόγλυπτη σκάλα, η οικία του Ερνστ Τσίλλερ στο Νο 6 της Μαυρομιχάλη εντυπωσιάζει. Αποκαταστάθηκε από το ΥΠΠΟΑ ύστερα από χρόνια και πλέον είναι ανοιχτή για το κοινό, ως παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Στους χώρους του «κατοικεί» η συλλογή του Διονύσιου Λοβέρδου με περίπου διακόσια συνολικά αντικείμενα και έργα, στα οποία περιλαμβάνονται εικόνες της Κρητικής και Επτανησιακής Σχολής και τέσσερα ξυλόγλυπτα τέμπλα, ενώ την παράσταση κλέβει το παρεκκλήσι στην πίσω αυλή.

#22 Ζέσταμα για τους wine lovers

Στο «Junior Does Wine», το wine bar που κατέφθασε στο κέντρο, η αγάπη για το καλό κρασί συνδυάζεται με την casual χαλαρότητα ενός καθαρόαιμου μπαρ, δίνοντας έμφαση τόσο στη λίστα των κρασιών και στα συνοδευτικά τους όσο και στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα που σύντομα θα διαχέεται από τη μεγάλη του μπάρα – δυστυχώς δεν μπορούμε να την ευχαριστηθούμε ακόμα λόγω των περιοριστικών μέτρων. Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα, βολευόμαστε στα άνετα τραπεζάκια του και απολαμβάνουμε μία από τις εξήντα ετικέτες κρασιού που προτείνει, συνοδεία επιλεγμένων τυριών, αλλαντικών και αλίπαστων, ή δοκιμάζουμε ένα αυθεντικό βενετσιάνικο Spritz.