Νέα

Οκτώ νέοι που ζουν στην Ελλάδα ξεδιαλύνουν τα ρευστά όρια του ανήκειν

Συγκλονιστικές είναι κάθε φορά οι ιστορίες που ακούγονται στα επεισόδια της σειράς Society Uncensored από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, όπου άνθρωποι της διπλανής πόρτας, εκπρόσωποι οργανώσεων και ακτιβιστές, μέλη της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής κοινότητας ή διάφορων επαγγελματικών κλάδων συναντιούνται κι εκφράζουν ελεύθερα βιώματα και απόψεις πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα. Ως τρόπον τινά συνέχεια της πρώτης συζήτησης που είχε διοργανωθεί με εννιά Αφροέλληνες και προκάλεσε χιλιάδες σχόλια στο ίντερνετ, επιβεβαιώνοντας πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να μιλήσουμε για την ταυτότητα σήμερα, το νέο επεισόδιο φέρνει στην οθόνη μας τα ρευστά όρια του ανήκειν.

banner

Οκτώ νέοι που ζουν στην Ελλάδα με διαφορετικές γεωγραφικές και πολιτισμικές καταβολές παίρνουν το λόγο. Ανοίγονται και παραθέτουν εμπειρίες, εξηγώντας πώς οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο.

Τι είναι αυτό που καθορίζει την ταυτότητά σου; Είναι η καταγωγή, η θρησκεία, το χρώμα ή το φύλο σου; Είναι η κοινωνία που μεγάλωσες, η οικογένεια μέσα στην οποία γεννήθηκες ή οι φίλοι; Είναι όσα σου έτυχαν ή όσα επέλεξες; «Δεν έχουμε ρίζες, δεν είμαστε δέντρα – μπορούμε και μετακινούμαστε, να ανοίγουμε τα φτερά μας και τους ορίζοντές μας», αναφέρει ένας ομιλητής.

Το «8 νέοι άνθρωποι συζητούν: Πολιτισμική Ταυτότητα και η έννοια του ανήκειν» κάνει πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ.