Νέο

Οι συνομιλίες του Γιώργου Λιάνη έγιναν βιβλίο

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Λιάνης κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο βιβλίο του «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα: 40 Συνεντεύξεις» και μας προσκαλεί στην παρουσίασή του στο θέατρο Άλσος, την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. .

Το βιβλίο περιέχει συνεντεύξεις που πήρε ο δημοσιογράφος από 40 διαφορετικές εξέχοντες προσωπικότητες του χώρου της τέχνης, από το 1970 έως σήμερα. Μερικοί από αυτούς είναι οι Γιάννης Ρίτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Μίκης Θεωδοράκης, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Χόρν, Μάνος Κατράκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Νίκος Εγγονόπουλος, Μάνος Χατζηδάκις, Ζωή Λάσκαρη, Γιώργος Καζαντζίδης, Νανά Μούσχουρη, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι. Μέσα από τις διηγήσεις τους, έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα και βλέψεις που συνδέονται με την ιστορία του ελληνικού κόσμου, πολλά από τα οποία ταυτίζονται με τις κρίσιμες καταστάσεις που βιώνει σήμερα η Ελλάδα.

Η πλούσια αυτή συλλογή συνεντεύξεων φτάνει τις 647 σελίδες σε σύνολο και εκδίδεται από τον οίκο «Ινφογνώμων».

banner

Θα τον χαιρετίσουν διακεκριμένοι καλεσμένοι: ο Προκόπης Παυλόπουλος, τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο θρυλικός Μίκης Θεωδοράκης και ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, οι οποίοι θα μιλήσουν για το έργο του Λιάνη.

Ακόμη, θα γίνει συζήτηση για το νέο του βιβλίο με guest τους Σάββα Καλεντερίδη, Θανάση Λάλα, Γιάννη Μετζικώφ, Βούλα Πατουλίδου, Χάρη Πασβαντίδη, αλλά και τον ίδιο τον Λιάνη, ο οποίος θα μας δώσει μια ιδέα για το περιέχομενο του βιβλίου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Καραλία Καράντη, Έλλη Δρούλια και Μαργαρίτα Θεωδοράκη.

Θα ακολουθήσει μουσικό ιντερμέδιο παρέα με τους: Κώστα Χατζή, Βασίλη Λέκκα, Γιώτα Γιάννα, Έλενα Φερεντίνου και Γιώτα Χατζή, συνοδευόμενοι από τον Μανώλη Μητσιά, ο οποίος θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Πιρόγα». Μαζί τους θα είναι οι μουσικοί Γιώργος Παγιάτης και και Θανάσης Βασιλάς.

Σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Πανονίδη και Κοσμά Φιλιούση. Την επιμέλεια του βίντεο αναλαμβάνει η Ελένη Φιλιούση.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Εννοείται πώς όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας θα τηρηθούν αυστηρά.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό