Νέα

Ο οίκος δημοπρασιών Βέργος επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον τομέα των κοσμημάτων

Μετρώντας χρόνια από το 1989 και επεκτείνοντας διαρκώς τους τομείς που καλύπτει, ο οίκος δημοπρασιών Βέργος είναι από τους πλέον δραστήριους και μεγαλύτερους στην Αθήνα, και ίσως στην Ελλάδα. Η φετινή ανοιξιάτικη συνάντηση του οίκου με τους φιλότεχνους αγοραστές σημειώνει ακόμα μία ημέρα στο πρόγραμμά της και επιστρέφει στο Ζάππειο, στις 16 και τις 17 Μαΐου (6.30 μ.μ.). Πέρα από τα έργα νεοελληνικής ζωγραφικής και τα ιστορικά αντικείμενα (που παραδοσιακά έχουν την περισσότερη ζήτηση), πέρα από τα λαογραφικά αντικείμενα και τα έργα Αθηηνάιου συλλέκτη, για πρώτη φορά ο οίκος δημοπρασιών φιλοξενεί πολύτιμα κοσμήματα.

Έχοντας εξετάσει όλα τα περίτεχνα και υψηλής αισθητικής κοσμήματα της κατηγορίας, τα έργα φέρουν πιστοποιητικό γνησιότητας του ιστορικού Οίκου Kessaris, ενώ πολλά εξ αυτών έχουν την υπογραφή φημισμένων δημιουργών της χώρας μας και του εξωτερικού. Πρόκειται για αξιόλογα δείγματα κοσμημέτων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Αναλυτικό πρόγραμμα δημοπρασιών:

Πρώτη ημέρα (16/5): Νεοελληνική Ζωγραφική (με έργα από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων: Σπ. Βασιλείου, Γ. Γαΐτης, Δ. Διαμαντόπουλος, Ν. Εγγονόπουλος, Γ. Ζογγολόπουλος, Φ. Κόντογλου, Γ. Μόραλης, Γ. Χαλεπάς κ.ά.) και Πολύτιμα Κοσμήματα (με αξιόλογα δείγματα του 19ου και του 20ού αιώνα, ανάμεσα στα οποία, δημιουργίες των Bulgari, Tiffanys & Co, Cantamessa, Βουράκης κά)

Δεύτερη ημέρα (17/5): Φιλελληνικά και Ιστορικά Αντικείμενα (χαρακτικά, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, ρολόγια, πορσελάνες κ.ά.), Λαογραφικά αντικείμενα (κεραμικά, χάλκινα, κοσμήματα, υφάσματα, κασέλες κ.ά.) και η συλλογή ενός Αθηναίου συλλέκτη (με πολυάριθμες ασημένιες παλάσκες, ταμπακοθήκες, τάσια, πόρπες, όπλα, μαχαιροπίρουνα, καλαμάρια, κ.ά.)

i Περισσότερες πληροφορίες εδώ