Νέα

Ο νέος Specialty Coffee των Coffee Island ανεβάζει τον πήχη ως τα υψίπεδα της Ινδονησίας

Περιορισμένος, σπάνιος και ολότελα εξωτικός, ο νέος Specialty Coffee των Coffee Island έρχεται από τα υψίπεδα της Ινδονησίας, για να φέρει στις κούπες μας την βαθιά γνώση και αγάπη ενός brand αφοσιωμένου στον ποιοτικό, πολυπρόσωπο και άκρως απολαυστικό καφέ.

Με ανεπανάληπτα αρώματα και μοναδικό γευστικό προφίλ, που συνδυάζει νότες από ταμπάκο, λεμόνι και καραμέλα, ο 100% specialty Arabica καφές Sumatra Gayo αποτελεί την 16η limited edition πρόταση του Microfarm Project και της Coffee Island.

Ένας καφές που, μέσα στην ιδιαίτερη, γεμάτη γεύση του, κρύβει την ιστορία των ανθρώπων που τον καλλιεργούν ο Sumatra Gayo είναι το πιο πρόσφατο εύρημα του Microfarm Project, μέσα από το οποίο οι εξερευνητές της Coffee Island εντοπίζουν, όχι μόνο τις καλύτερες ποικιλίες καφέ στον κόσμο, αλλά και τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από την φροντίδα και την αγάπη με την οποία παράγονται οι εξαιρετικές αυτές γευστικές εμπειρίες.

Η αλυσίδα που έβαλε τον Specialty καφέ στην καθημερινότητά μας, φέρνει για δύο μόλις μήνες μια εκλεκτή ποικιλία που συμπυκνώνει στα πολύπλοκα αρώματά της την ιστορία ενός και μόνο καφεοπαραγωγού, που έχει αφιερώσει όλη του ζωή στον καφέ. Δεύτερη γενιά παραγωγού, ο Salzi Pungkih πήρε το 1 στρέμμα φάρμας καφέ από τον πατέρα του, κληρονομώντας μαζί όχι μόνο την γνώση και την παράδοση, αλλά κυρίως τις αξίες και το μεράκι για τον πολύτιμο αυτό καρπό.

Επενδύοντας στην συνεχή ανάπτυξη των ικανοτήτων και των τεχνικών του, ο Salzi κατάφερε να αναπτύξει τη φάρμα του, να την εντάξει στις πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, να εφαρμόσει αρχές βιώσιμης καλλιέργειας και fairtrade πρακτικές, εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο την παραγωγή μιας περιοχής γνωστής ως μία από τις μεγαλύτερες φυτείες καφέ Arabica στη νοτιοανατολική Ασία.

Αυτή η γνώση και εμπειρία σφραγίζονται σε κάθε ένα από τα αριθμημένα σακουλάκια specialty καφέ του Microfarm Project, που έρχεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και σε limited ποσότητες στα Coffee Island. Διαθέσιμος είτε σε φρεσκοαλεσμένους κόκκους για απόλαυση στο σπίτι, είτε σε ένα από τα ροφήματα που θα μας ετοιμάσουν οι baristas, άριστα εκπαιδευμένοι για να προσφέρουν την τέλεια γευστική εμπειρία, ο Sumatra Gayo είναι ένα προσιτό και απολαυστικό ταξίδι στη γεύση και την κουλτούρα ενός τόπου συνυφασμένου με την έννοια του ποιοτικού, πολύπλοκου καφέ. Μάθετε περισσότερα για τους specialty καφέδες των Coffee Island στο blog και το site τους.