Εγκαίνια

Ο μεγάλος πρωτοπόρος της φωτογραφίας Jeff Wall έρχεται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Αν και πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους πιονιέρους της σύγχρονης φωτογραφίας, ο Jeff Wall δεν ξεκινούσε ποτέ φωτογραφίζοντας: ο Καναδός πρωτοπόρος εικαστικός της εποχής του ’70, αντί να βγει στους δρόμους με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, επιχείρησε να ανασυνθέσει μνήμες από την καθημερινή ζωή και να τις ανασκευάσει σε «σχεδόν ντοκιμαντερίστικες» φωτογραφικές λήψεις που έδιναν έμφαση στο αισθητικό αποτέλεσμα και την τέλεια σύνθεση.

Συνομιλώντας με αναφορές του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας ή της ζωγραφικής, τα μεγάλα κάδρα του Jeff Wall άνοιξαν νέους ορίζοντες στο μέσο της φωτογραφίας αλλά και στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της μακρόχρονης πορείας του παρουσιάζεται στο νέο αρτ σόου της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου από τις 20 Ιουνίου. Έργα από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το πιο πρόσφατο παρελθόν, συμπεριλαμβάνοντας αρκετές από τις χαρακτηριστικές του μεγάλες φωτογραφίες tableaux σε φωτεινό κουτί, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η έκθεση Jeff Wall είναι επιμελημένη από τον ιστορικό τέχνης και επιμελητή Philipp Kaiser μαζί με τη Skarlet Smatana, διευθύντρια της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου, σε στενή συνεργασία με τον καλλιτέχνη.

iΣυλλογή Οικονόμου | 20/6-Απρίλιος 2020 | Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ.-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό