Νέα

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στα πλαίσια της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποκτά φέτος παραπάνω φρεσκάδα. Μέσα από δωρεάν εκδηλώσεις πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ημερομηνίας (21 Μαρτίου), ο Δήμος Αθηναίων αντηχεί τον ποιητικό λόγο.

Πρώτη στάση στο μετρό του Συντάγματος. Την Κυριακή 17 του μηνός, το 1ο Bazaar Ποιητικού Βιβλίου και Περιοδικού Ποίησης προσκαλεί τους Αθηναίους να ανακαλύψουν να και να προμηθευτούν βιβλία σε προσιτές τιμές, παρέα με ένα πολυθέαμα μουσικής, ποίησης και έργων τέχνης, από τους φοιτητές της Ανώτερης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ανήμερα της 21ης Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σ’ ένα αφιέρωμα-ολονυχτία ποίησης και μια νυχτερινή ποιητική δράση με προβολή ποιημάτων. Από τη μία, ο επάνω όροφος του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24) φιλοξενεί γνωστούς καλλιτέχνες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, μελετητές, ερευνητές κά, σε μια βραδιά ανάγνωσης των αγαπημένων τους ποιημάτων (από τις 6 μ.μ.). Επίσης, όσοι από το κοινό ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να προσέλθουν με το δικό τους ποίημα για ανάγνωση.

Από την άλλη, από τις 7 μ.μ. ως τις 10 μ.μ., οι διερχόμενοι Αθηναίοι από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά θα απολαύσουν έναν συνδυασμό εικόνας, ήχου και αναγνώσεων. Κατά τη διάρκεια προβολής του υλικού στους τοίχους του κτιρίου, αναγνώσεις ποιημάτων και συλλογών θα λάβουν χώρα πυροδοτώντας σκέψη και συναισθήματα στους περαστικούς.

Σχετικά Θέματα