Βιβλίο

«Ο Αίγαγρος» του Διονύση Τεμπονέρα στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το συγγραφικό ντεμπούτο του Διονύση Τεμπονέρα, «Ο Αίγαγρος» (εκδ. Θίνες), είναι ένα συγκινητικό έργο καθώς συνδέει πολλά ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα, διασχίζοντας τη σύγχρονη ιστορία από τη δεκαετία του '70 μέχρι το κοντινό παρόν. Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στον άκρως καλοκαιρινό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το βιβλίο παρουσιάζεται στο κοινό (8 μ.μ.), παρουσία του συγγραφέα.

Ο ήρωας στον «Αίγαγρο» περιπλανιέται και γίνεται μάρτυρας των σημαντικότερων εξελίξεων της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Η αφήγηση ξεκινάει στο νησιωτικό περιβάλλον της δεκαετίας του ‘70, συνεχίζει στην άγρια και νεανική Αθήνα των 80’ς, περνάει στην Ευρώπη και φτάνει μέχρι την Αμερική, όταν συμβαίνει η πτώση των Δίδυμων Πύργων, και τέλος στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Όπως όταν ήταν μικρός, απομονωμένος και ξένος με αυτόν τον τόπο σαν τον Αίγαγρο που ζούσε στο νησί, ο Λίαμ προσπαθεί διαρκώς να καλύψει τη βασική του ανάγκη: να βρει τη θέση του στον κόσμο.

Τη βιβλιοπαρουσίαση προλογούν ο μουσικός παραγωγός Γιώργος Μπρατάνης (Cayetano) και η Δανάη Φραγκούλη, υπεύθυνη Marketing & Επιμελήτρια (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια), ενώ συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Διαμαντής. Η βραδιά θα κλείσει με ευχάριστο κλίμα, κρασί και πολλή μουσική.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1980 στον Πειραιά. Σπούδασε Νομική και Πολιτιστική Διαχείριση και εργάστηκε ως δικηγόρος, μέχρι να αποφασίσει να κάνει στροφή στην καριέρα του.

iΚήπος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα) | 20/6 | 8 μ,μ. | Είσοδος Ελεύθερη