Δωρεάν

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (12-18/3)

Από -

Εκπαιδευτικά προγράμματα που μυρίζουν καλοκαίρι, εικαστικά εργαστήρια με πρωταγωνιστές το μουστάκι του Νταλί και τα λουλούδια της Φρίντα Κάλο αλλά και jazz μελωδίες έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

#1 Safe Water Sports

Πόσα πράγματα γνωρίζουν τα παιδιά και οι νέοι για να απολαμβάνουν τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ με ασφάλεια; Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την πρόληψη και να μειώσουμε τον αριθμό των ατυχημάτων και των πνιγμών; Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Safe Water Sports παρουσιάζεται σε μια εκδήλωση με ομιλητές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Ιστιοσανίδας Νίκο Κακλαμανάκη κ.ά. την Παρασκευή 16/3, ενώ το σαββατοκύριακo περνά στη δράση: ο παιδικός ήρωας Χταπόδιος Σέιφ μαζί με πολλά playmobile καλωσορίζουν τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στη «φανταστική» τους παραλία και τους συστήνουν μέσα από παιχνίδια τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, μαθαίνοντάς τους να σέβονται και να μην φοβούνται τη θάλασσα.

i Παρουσίαση: Παρασκευή 16/3, 7 μ.μ., Φάρος | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Σάββατο 17/3 & Κυριακή 18/3, 12μ.-13.30μ.μ., Μεσογειακός Κήπος

#2 Live jazz

Οι Jazz Διαχρονίες, η σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αφιερωμένη στην ελληνική Jazz, φέρνουν στον Φάρο το γκρουπ του πολυπράγμονα και δημιουργικού μπασίστα και συνθέτη Γιώργου Φακανά, το Yorgos Fakanas Group, το οποίο υποδέχεται τον διάσημο Βρετανό σαξοφωνίστα Tim Garland. Μαζί τους οι Mihail Iossifov (τρομπέτα), Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο), Δημήτρης Σεβδαλής (πλήκτρα) και Μένιος Πασιαλής (drums) σε μία live συναυλία αυτοσχεδιαστικής jazz, με ρυθμική κινητικότητα, έντονες μελωδικές γραμμές και πλούσια ενορχήστρωση.

i Κυριακή 18/3 | 9 μ.μ. | Φάρος

#3 Ξέρεις από θετικές επιστήμες;

Τεχνολογικά κατασκευάσματα δίνουν αφορμή σε παιδιά 12-15 ετών να έρθουν σε επαφή με τη Φυσική, τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και τη Μηχανική εξετάζοντας τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τον ηλεκτρομαγνητισμό και τη μετάδοση κίνησης με τρόπο βιωματικό, ώστε να κατανοήσουν σε βάθος τις θεωρητικές γνώσεις και να τις συνδέσουν άμεσα με κατασκευές και μηχανισμούς της καθημερινότητάς τους.

i Σάββατο 17/ 3 | 6 μ.μ.-7 μ.μ. | για παιδιά 12-15 ετών | Maker Space

#4 Πού πήγε το μουστάκι του Νταλί;

Το μουστάκι του Νταλί, το χαμόγελο της Μόνα Λίζα, τα λουλούδια στα μαλλιά της Φρίντα Κάλο κι ένα σωρό ακόμα λεπτομέρειες-χαρακτηριστικά διάσημων καλλιτεχνών και έργων τέχνης συναντιούνται σε ένα διασκεδαστικό εργαστήριο-άσκηση παρατήρησης, στο οποίο τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά φτιάχνοντας τον δικό τους πίνακα ή κολάζ.

i Κυριακή 18/3 | 11 π.μ.-12 μ. (4-6 ετών) | 12 μ.-1 μ.μ. (7-10 ετών) | 1 μ.μ.-2 μ.μ. (11-14 ετών) | Παιδικό Εργαστήρι

#5 Στέφανος Λαζαρίδης, «Κυνικός Ρομαντισμός»

Το έργο του Στέφανου Λαζαρίδη, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τιμάται με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα –οπτικό χρονολόγιο, το οποίο ξεκινά από την αρχή της καριέρας του με ζωγραφικές μελέτες σκηνικών και σχέδια κοστουμιών και συνεχίζει με έργα μικτής τεχνικής, κολάζ και τρισδιάστατες μακέτες υπό κλίμακα, καθώς και με βίντεο από παραστάσεις και συνεντεύξεις του.

i Καθημερινά 9.30 π.μ.-9 μ.μ. | μέχρι 1η Απριλίου | Αίθριο 4ου ορόφου

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης