Δωρεάν

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (19-25/4)

Από -

Έρχεται η Εβδομάδα των Παθών και το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ετοιμάζει κατανυκτικές συναυλίες, θεατρικές μεταφορές του Σολωμού και συζητήσεις-μαρτυρίες για τη ναζιστική βία.

#1 Συζήτηση με αφορμή τον Πρίμο Λέβι και το Άουσβιτς

Ο χημικός Πρίμο Λέβι (1919 – 1987) συνελήφθη ως μέλος αντιφασιστικής ομάδας και κατέληξε στο Άουσβιτς. Τα τραγικά βιώματα του ίδιου αλλά και όσων είδε να βασανίζονται, τα κατέγραψε σε βιβλίο το 1947 με τίτλο: «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος». Το βιβλίο παρ’ όλη τη δυσκολία να εκδοθεί εκείνη την περίοδο, αποτελεί σήμερα ένα τεράστιο έργο παγκοσμίως, που απεικονίζει τα μαρτύρια στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στον Πρίμο Λέβι αφιερώνεται ο τελευταίος κύκλος συζητήσεων του «Λόγος 6» την Παρασκευή με δύο ομιλητές. Ο Θανάσης Γιαλκέτσης, δημοσιογράφος και συγγραφέας, μιλάει για τη «Μαρτυρία ενός δικαίου», ενώ ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης αναλύει το «Πως έζησαν αυτοί που σώθηκαν».

i Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ| 19/4 | 7:30 μ.μ

#2 Γινόμαστε χορογράφοι και μουσικοί συνθέτες

Σάββατο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και στα Πανοραμικά Σκαλιά μας περιμένει χορός και μουσική με τον 1ο κύκλο μαθημάτων του εργαστηρίου με τίτλο: «Meeting Point: Χορός και Μουσική για Εφήβους». Τι γίνεται εκεί; Οι έμπειροι σε παρακολούθηση μαθημάτων έφηβοι στο χορό τη μουσική ή τις παραστατικές τέχνες ανακαλύπτουν πως συνδυάζεται το δίπτυχο χορός-μουσική. Για να χορέψουμε κάποιες φορές χρειαζόμαστε τη μουσική αλλά και για να παράγουμε μουσική χρειαζόμαστε κάτι που κινείται, όπως τη χορδή ή τη μεμβράνη ενός κρουστού που πάλλεται. Επομένως, δεν αποκλείεται ότι ο συνδυασμός των δύο θα είναι μία υπέροχη εμπειρία, ιδίως για ένα ανοιξιάτικο σαββατιάτικο μεσημέρι.

i Πανοραμικά Σκαλιά| 20/4| 11 π.μ | Για εφήβους 13-17 ετών

#3 Οι Παραβάσεις ολοκληρώνονται με τον «Λάμπρο» του Σολωμού

Το Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» παρουσιάζει με δωρεάν είσοδο, το τελευταίο έργο των Παραβάσεων για τη σεζόν 2018-2019. Αυτό δεν είναι άλλο από το αφηγηματικό ποίημα του Διονυσίου Σολωμού, «Λάμπρος», σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη και με ερμηνείες Γιάννου Περλέγκα και Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου. Ο «Λάμπρος» έρχεται την Κυριακή των Βαΐων, στο Φάρο. Το ανολοκλήρωτο έργο του Διονύση Σολωμού, διασκευάζεται με ερμηνείες του Γιάννου Περλέγκα και Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη.

i Φάρος | 21/4 | 7.30 μ.μ

#4 Παιχνίδια στο Πάρκο

Μεγάλη Τετάρτη μαζευόμαστε όλα τα παιδιά στο Στίβο, μικρών και μεγάλων ηλικιών, και παίζουμε ό,τι μας ευχαριστεί: είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο, είτε βόλεϊ, είτε χάντμπολ, είτε μπάσκετ! Ακόμη έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε παιχνίδια ελεύθερης ροής μαζί με αθλητικό εξοπλισμό. Το παιχνίδι είναι χαρά και την Μεγάλη Τετάρτη που θα έχουν κλείσει τα σχολεία παίζουμε όλοι μαζί σε ομαδούλες στο πάρκο, παρέα με τον φίλο μας τον ήλιο.

i Στίβος | 24/4 | 9 π.μ | Για παιδιά όλων των ηλικιών (με ή χωρίς κινητικές αναπηρίες)

#5 Η Καμεράτα παρουσιάζει το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ

Το Θείο Πάθος είναι το επίκεντρο αυτής της συναυλίας της Καμεράτα, που θα ζωντανέψει το αριστούργημα του Μότσαρτ, «Ρέκβιεμ», στην Αίθουσα του Σταύρου Νιάρχου την Μεγάλη Πέμπτη. Η ορχήστρα της Καμεράτα έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τις ερμηνείες και τη μουσική της. Παράλληλα, είναι έτοιμη να μας χαρίσει ένα όμορφο και μυστηριώδες δειλινό, μετατρέποντας τους θεατές σε κομμάτι της ενορχήστρωσης. Το μουσικό σύνολο της Καμεράτας αποτελείται από τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο στη μουσική διεύθυνση και τους Armonia Atenea στο φωνητικό γκρουπ. Παράλληλα συμμετέχουν και τα μέλη της χορωδίας «Μελωδοί».

i Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος | 25/4| 8.30 μ.μ

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια και τις εκδηλώσεις θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό