Δωρεάν

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (17-23/5)

Από -

Το καλοκαίρι ολοένα και πλησιάζει και ετοιμαζόμαστε για νέες δωρεάν περιπέτειες στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με γιόγκα, πολλές συναυλίες, φύση και εργαστήρια.

#1 Yoga στο Πάρκο

Τέτοιες ζεστές μέρες είναι κρίμα να μην φεύγουν οι τοξίνες από το σώμα. Για αυτό και την Παρασκευή ατενίζουμε τον ήλιο και κάνουμε γιόγκα στον Πευκώνα του Σταύρος Νιάρχος. Ετοιμαζόμαστε για σύνδεση πνεύματος και σώματος, χαλαρωτικές ασκήσεις με αναπνοές asanas και το αποτέλεσμα είναι καλύτερη αυτοσυγκέντρωση και θετική σκέψη. Δεν έχουμε παρά να πάρουμε τα στρωματάκια μας και να χαιρετίσουμε τον ήλιο με αγάπη!

iΠευκώνας | 17/5 | 7 μ.μ

#2 Prins Obi & The Dream Warriors

Η μουσική σειρά Music Escapades επιστρέφει στο Σταύρος Νιάρχος με τον Prins Obi (Georgios Dimakis) και τους The Dream Warriors (Sérgios Voúdris, Pantelis Karasevdas, Kwstas Red Hood, Chris Bkrs και Christina Koziraki). Τα μέλη του The Dream Warrior, με τη χαρακτηριστική σκηνική παρουσία που ξεχωρίζει από τα κοστούμια και τις εκφράσεις των προσώπων τους, παίζουν το πρώτο τους άλμπουμ που έβγαλαν μαζί με τον Prins Obi, και τον συνοδεύουν σε ομμάτια από προηγούμενες δουλειές του, καταλήγοντας σε ένα μουσικό ταξίδι εσωτερικό, με έντονη εκφραστική ροκ δύναμη και οπτικοακουστική ψυχεδελική ατμόσφαιρα.

iΠανοραμικά Σκαλιά | 18/5 | 9 μ.μ

#3 Eυρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Γιορτάζουμε την προστασία της ελληνικής φύσης

Το Δίκτυο Natura 2000 συναπαρτίζει ένα Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο περιοχών, οι οποίες φιλοξενούν φυσικούς τύπους οικοτόπων και οικοτόπους ειδών, σημαντικούς στην Ευρώπη. Την Κυριακή 19 του μηνός, η φύση γιορτάζει και γιορτάζουμε και εμείς μαζί της στο Μεσογειακό Κήπο. Με δακτυλομπογιές βάζουμε στη φύση μία ξεχωριστή πινελιά σε ένα ψηφιδωτό, γονείς και παιδιά. Η φύση μας προστατεύει, ας την προστατεύσουμε και εμείς.

iΜεσογειακός Κήπος | 19/5 | 10.30 π.μ και 2 μ.μ | Για παιδιά 4 ετών και άνω, νέους και οικογένειες.

#4 Ólafur Arnalds για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η πρώτη συναυλία του πολυοργανίστα, συνθέτη και παραγωγού Ólafur Arnalds στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ τη Δευτέρα 20 Μαΐου ταξιδεύει το κοινό σε ισλανδικά κατατόπια. Ο πειραματιστής-συνθέτης συνδυάζει ambient στοιχεία σε πιάνο, έγχορδα και ηλεκτρονική μουσική για να εξοικειώσει περισσότερο τα κοινά του σημεία με το κλασσικό ρεπερτόριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συνεργαστεί με επιδέξιους καλλιτέχνες, όπως οι Sigur Rόs και Nils Frahm, ενώ το 2014 βραβεύτηκε με BAFTA για το soundtrack της Βρετανικής σειράς Broadchurch. Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά παρουσιάζει το άλμπουμ του «Re:Member» (2018), το οποίο περιέχει πολλά είδη μουσικής και βγαίνει ένα ξεχωριστό δημιούργημα από τον καλλιτέχνη.

iΑίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ | 20/5 | 8.30 μ.μ και 11 μ.μ | Για παιδιά 6 ετών και άνω

#5 Εργαστήριο Μεταξοτυπίας: Ιστορία και βασικές αρχές

Τα μαθήματα του εργαστηρίου μεταξοτυπίας επιστρέφουν κάνοντας βουτιά στην ιστορία της μεταξοτυπίας και τις βασικές αρχές την. Για τον μήνα Μάιο, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο περιδιαβαίνουν την εποχή του τυπώματος με μετάξι σε τύπωμα και μετέπειτα σε ταπετσαρία τοίχου, για να καταλήξουν στην αφθονία της βιομηχανίας μόδας και στο κίνημα του DIY (καν-το-μόνος-σου)! Την υλοποίηση του εργαστηρίου αναλαμβάνει ο Tind (Μανώλης Αγγελάκης).

iΠαιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ | 22/5| 6 μ.μ | Για ενήλικες

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια και τις δωρεάν εκδηλώσεις  θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του
www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό