Δωρεάν

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (14-20/6)

Από -

Πριν πιάσουν ακόμα οι πολλές ζέστες, αθλητικές open air δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες αλλά και βουτιές στον κόσμο του φωτορεπορτάζ καταφθάνουν στο ΚΠΙΣΝ.

#1 Pilates στο πάρκο για ευεξία

Το pilates είναι ένας δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης που ενθαρρύνει και ενδυναμώνει, με σκοπό τη βελτίωση της ευλυγισίας και της ισορροπίας. Ο χώρος στο ΚΠΙΣΝ είναι ιδανικός για να φέρετε το στρώμα pilates σας και να κάνετε γυμναστική στη φύση. Το απόγευμα της Παρασκευής, φορέστε άνετα ρούχα και ελάτε να αποβάλλετε το άγχος της εβδομάδας και να αναζωογονηθείτε με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

iΠανοραμικά Σκαλιά | 14/6 | 7 μ.μ.

#2 Άθληση είναι για όλους

Η άθληση δεν έχει ηλικία. Το ΚΠΣΝ στηρίζει αυτή την άποψη δημιουργώντας ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα άνω των 65 ετών αλλά και νεότερους που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις. Σκοπός του προγράμματος άσκησης είναι η φυσική κατάσταση για την πρόληψη και θεραπεία χρόνιων παθήσεων, όπως διαβήτης, καρδιοπάθειες, παχυσαρκία, μέσω βάδισης, μαθημάτων γιόγκα ή άλλων εξειδικευμένων προγραμμάτων ανά περίπτωση. Απαιτείται ιατρική βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο.

iMaker Space | 14/6 | 10 π.μ.

#3 Ομαδικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια

Το πάρκο ενδείκνυται για μικρές οικογενειακές εξορμήσεις, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με ομαδικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους σε μια σειρά εκπαιδευτικών και συνάμα διασκεδαστικών δραστηριοτήτων: Το Σάββατο, μικροί, μεγάλοι θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και την ευρηματικότητα τους, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

iΣτίβος | 15/6 | 7 μ.μ. |παιδιά από 5 ετών και άνω με τους/τις συνοδούς τους

#4 Ανακαλύψτε το Pétanque

Αυτή τη Κυριακή το ΚΠΣΝ σας καλεί να μάθετε το άγνωστο σε πολλούς pétanque (εδαφοσφαίριση). Το παιχνίδι έχει ρίζες στην αρχαία Ελλάδα και είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την ακρίβεια του στόχου με την αυτοσυγκέντρωση. Το άθλημα απευθύνεται τόσο σε ομαδικά πνεύματα, όσο και στους πιο… ανταγωνιστικούς. Οι συμμετέχοντες παίζουν είτε ένας εναντίον ενός είτε σε ομάδες. Σκοπός το παιχνιδιού είναι η προσέγγιση ενός στόχου με ρίψη σιδερένιων μπαλών.

iΕσπλανάδα | 16/6 | 12 μ.

#5 Ταξιδέψτε με την έκθεση World Press Photo 2019

Το Athens Photo World, το πρώτο φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη του φωτορεπορτάζ που διοργανώνεται στην Αθήνα, συνεχίζεται με πυρήνα τους χώρους του ΚΠΙΣΝ και οι επισκέπτες του πάρκου έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά κορυφαία κάδρα από όλο τον κόσμο. Ξεχωρίζει η έκθεση-ρετροσπεκτίβα «Eyewitness» του μεγάλου Γιάννη Μπεχράκη, που φιλοξενείται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Το Athens Photo (APW) διαρκεί έως τις 16 Ιουνίου ενώ η έκθεση «Eyewitness» μέχρι τις 15 Ιουνίου.

iΕΒΕ & λοιποί χώροι | Έως 16/6

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό