Δωρεάν

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (12-18/7)

Από -

Για μια ακόμα εβδομάδα το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων: καλοκαιρινές μουσικές βραδιές σε ρυθμούς τζαζ, εντυπωσιακά ακροβατικά από τους Cirko Cachivache και σινεμά κάτω από τα’ άστρα.

#1 Music Escapades: Erotica Project

Σε άκρως καλοκαιρινό κλίμα οι Monsieur Minimal, Δάκης και Ανδριάνα Μπάμπαλη έρχονται στα Music Escapades του ΚΠΙΣΝ για ένα ατμοσφαιρικό βράδυ στις 12 Ιουλίου. Το Erotica Project παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα με ρομαντικό και vintage χαρακτήρα, αντλώντας στοιχεία από τα 60’s, 70’s και 80’s. Οι τρεις καλλιτέχνες παντρεύουν την παλιά με τη σύγχρονη pop και μας παρασύρουν με νοσταλγικά τραγούδια για αξέχαστα καλοκαίρια και ανεξίτηλους έρωτες.

iΞέφωτο | 12/7 | 9 μμ

#2 Parklife: Madeleine Peyrou

Είκοσι δύο χρόνια από το ντεμπούτο της, «Dreamland», η Madeleine Peyrou συνεχίζει να χαράζει νέα σύνορα στη τζαζ, με τολμηρά ανοίγματα στη σύγχρονη μουσική. Στη συναυλία της στο ΚΠΙΣΝ, στις 13 του μηνός, θα μας παρουσιάσει το καινούργιο της άλμπουμ, «Anthem», το οποίο χαρακτηρίζει η ίδια ως τη «σπουδαιότερη δουλειά της μέχρι σήμερα». Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και παλιά αγαπημένα κομμάτια. Θα μας ταξιδέψει πίσω, σε τραγούδια που αγαπήσαμε, και θα μας κάνει να ταυτιστούμε, αποτυπώνοντας με ποιητική ματιά την κατάσταση του κόσμου, μέσα από στίχους για ιστορίες ανθρώπων που διαχειρίζονται τις δυσκολίες της ζωής.

iΞέφωτο | 13/7 | 9μμ

# 3 Ο Μόγλης έρχεται στο «Νίαρχος»

Το «βιβλίο της ζούγκλας» ήταν η τελευταία παραγωγή που επιμελήθηκε ο Walt Disney πριν τον θάνατό του. Η ταινία, που είναι βασισμένη σε βιβλίο και αφορά την ιστορία του μικρού Μόγλη, έρχεται στο πλαίσιο του Park your Cinema Kids, στις 14 του μηνός. Ο μικρός Μόγλης, μεγαλωμένος από λύκους στη ζούγκλα, πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή ενός πάνθηρα και μιας αρκούδας και να επιστρέψει στον πολιτισμό προτού έρθει σε σύγκρουση με έναν επικίνδυνο τίγρη.

iΞέφωτο | 14/7 | 9μμ | Η ταινία θα προβληθεί με μεταγλώττιση

#4 Eyewitness: η μαρτυρία του Γιάννη Μπεχράκη

Ο Γιάννης Μπεχράκης ύστερα από τριάντα χρόνια φωτοδημοσιογραφίας έχει βρεθεί μπροστά σε πολλά από τα γεγονότα που συνθέτουν την σύγχρονη ιστορία. Η έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Athens Photo World και παρατάθηκε λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας, περιλαμβάνει εβδομήντα από τις καλύτερες φωτογραφίες του κυρίως από την ενότητα του μεταναστευτικού, για την οποία οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως αποτελεί την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του ως φωτορεπόρτερ. Ακόμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν video με ομιλίες και συνεντεύξεις του Γιάννη Μπεχράκη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης φωτογραφικής πορείας του με τις πιο σημαντικές σκέψεις του για τη φωτογραφία και τον κόσμο.

iΑίθριο 4ου Ορόφου ΕΒΕ | 15/7 | 9πμ -10μμ

#5 Cirko Cachivache: «Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη»

Οι Cirko Cachivache δίνουν μια παράσταση στο καινούργιο θόλο του ΚΠΙΣΝ και μας μεταφέρουν στο βασίλειο του ΚΙΝ. Ένα ένα ειρηνικό βασίλειο όπου πηγή ζωής είναι η λίμνη, που λατρεύεται σαν θεότητα, όμως όλα αλλάζουν όταν ο αδερφός και αντίζηλος του βασιλιά ξεραίνει τη λίμνη και φέρνει ανομβρία. Η παράσταση δραματοποιείται από την ομάδα καλλιτεχνών Cirko Cachivache, που συνδυάζουν την παραδοσιακή μορφή του τσίρκου με νέες αισθητικές επιρροές, ξεχωρίζουν γιατί όλα τα μέλη της μπορούν να κάνουν τα πάντα: να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν μουσική, να κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά, δημιουργώντας ένα θεαματικό αποτέλεσμα που θα μαγνητίσει παιδιά και ενήλικες. Το «Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη» επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση του θεατή με τη φύση, θέλοντας να μεταδώσει ένα οικολογικό μήνυμα. Μια νεαρή ηρωίδα είναι αποφασισμένη να φέρει πάλι τη βροχή.Θα καταφέρει,να ξεπεράσει τις δυσκολείες και να σώσει το βασίλειο;

iΘόλος | 18/7 | 9μμ

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.