Νέα

Νέες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για «Βοήθεια στο Σπίτι Plus»

Ενισχύοντας ένα παλιότερο εξ αποστάσεως πρόγραμμα που έτρεχε, σύμφωνα με τις ανάγκες πλέον των πολιτών λόγω κορωνοϊού, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». Πρόκειται για ένα τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο κάθε πολίτης από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες μπορεί να αναφέρει το πρόβλημά του, εάν χρειάζεται νοσηλευτική φροντίδα ή τρόφιμα και φάρμακα, ώστε να εξυπηρετηθεί αντίστοιχα.

Με ένα τηλεφώνημα στο 1595 ή στο 2105277000, πολίτες που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή να βοηθηθούν από συγγενείς έρχονται σε επικοινωνία με το προσωπικό του δήμου και κατ’ επέκταση με νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, διανομείς και λοιπούς βοηθούς του προγράμματος. Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, που σαφώς χρειάζεται περισσότερο από κάθε τι αυτές τις μέρες, νοσηλευτική περίθαλψη αλλά και διανομή βασικών αγαθών παρέχονται δωρεάν.

Επίσης, με το «Βοήθεια στο Σπίτι plus» θα διανέμονται τα πακέτα στήριξης σε περίπου 16.000 ωφελούμενους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους καθώς και οι παροχές του ΚΥΑΔΑ –το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και το εναλλακτικό συσσίτιο– προς τους αντίστοιχους δικαιούχους.