Νέα

Νέα παράταση του lockdown – Ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

Αδιευκρίνιστα παραμένουν ακόμη τα στάδια επανεκκίνησης της οικονομίας για την περίοδο των γιορτών, καθώς τα στοιχεία από τους δείκτες της πανδημίας στη χώρα μας ναι μεν αποτυπώνουν σταθεροποίηση της εξάπλωσης αλλά όχι με τον επιθυμητό ρυθμό. Κατά συνέπεια, παρατείνεται το lockdown έως 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αλλά, κατ’ εξαίρεση, θα επιτραπεί η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικής πώλησης εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώληση αυτών των προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ.

«Η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό», δήλωσε ο ίδιος, «προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Η ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των εποχικών καταστημάτων ήρθε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.