Νέα

Νέα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12.30π.μ. και μάσκα παντού

Μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο μέρες (882 κρούσματα και 15 θάνατοι σήμερα) ο Πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό για τις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί επίπεδα 3 και 4 στο χάρτη κορονοϊού). Στο διάγγελμα που απηύθυνε στους πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε πως στις περιοχές αυτές, εντός των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Αττική και η Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 12.30 π.μ. και έως τις 5π.μ. ενώ είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μοναδική εξαίρεση θεωρούνται τα καταστήματα εστίασης, όπου οι καθήμενοι δεν θα φορούν μάσκα.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται και η αύξηση του αριθμού των τεστ, ενώ απέκλεισε προς το παρόν την επιλογή ενός γενικευμένου lockdown. Όσον αφορά στα στοιχεία αυτά, σημείωσε ότι: «Τώρα, έχουμε πιο πολλές γνώσεις για τον τρόπο μετάδοσης του ιού. Διαθέτουμε καινοτόμα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης κρουσμάτων. Διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας».

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται φυσικά όσοι εργάζονται εκείνες τις ώρες και τα έκτακτα περιστατικά, ενώ τα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.