news

Νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ η Κατερίνα Κοσκινά

Η ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος Κατερίνα Κοσκινά είναι η νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης από τον Δεκέμβριο του 2008 και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, η κυρία Κοσκινά σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Eθνικό Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Aθηνών, Iστορία Tέχνης, Aρχαιολογία, Eλληνική Λογοτεχνία και Φιλοσοφία της Tέχνης στη Σορβόννη και Μουσειολογία στη Σχολή του Λούβρου. Έχει επιμεληθεί πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τέχνης, διετέλεσε Εθνική Επίτροπος της 23ης Μπιενάλε του Σάο Πάολο το 1996 και της 51ης Μπιενάλε της Βενετίας το 2005, ενώ εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Ειδικός Σύμβουλος στο Eυρωπαϊκό Πολιτιστικό Kέντρο Δελφών και την περίοδο 2000-2004 διετέλεσε Καλλιτεχνική Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και καταλόγους εκθέσεων, καθώς και στην αρθρογραφία εφημερίδων και περιοδικών τέχνης. Eίναι μέλος του ICOM και της AICA Hellas.
Θυμίζουμε και τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες. Πρόεδρος ανέλαβε ο αρχιτέκτονας-μηχανικός Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου κατέχει πλέον ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΚΤ Αγγελος Αντωνόπουλος, ο οποίος ήταν μέλος και στο προηγούμενο Δ.Σ. Ανάμεσα στα μέλη βρίσκουμε τρεις ιστορικούς τέχνης, την Όλγα Μεντζαφού, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, την Ευθυμία-Αννα Στρούζα και την επιμελήτρια Πολιτιστικών Ιδρυμάτων Ανθεια Κώτση, και επιπλέον τον οικονομολόγο Ιωάννη Κυνηγόπουλο και τους δικηγόρους Γεώργιο Ξηρουχάκη και Βικτωρία Ευθυμιάδου. Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος διορίστηκε και πάλι ο γλύπτης Μιχάλης Παπαδάκης.

banner

Σχετικά Θέματα

ΕΜΣΤ: Έχουμε το μουσείο που μας αξίζει;

18/12/2014

ΕΜΣΤ: Έχουμε το μουσείο που μας αξίζει;

Έχοντας σταθεί μάρτυρες σε πρωτόγνωρα γεγονότα που μας άφησαν μεταξύ άλλων με πολλά ερωτηματικά, καταθέτουμε μερικές σκέψεις για το ΕΜΣΤ αντί αποχαιρετισμού στην Άννα Καφέτση.

Το νέο ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

29/11/2014

Το νέο ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Η θέση του διευθυντή δεν έχει καλυφθεί ακόμα, ορίστηκε όμως σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 741), με ημερομηνία 28/11/2014, η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Με ΦΕΚ απομακρύνεται η Άννα Καφέτση από το ΕΜΣΤ

25/11/2014

Με ΦΕΚ απομακρύνεται η Άννα Καφέτση από το ΕΜΣΤ

Στην απομάκρυνση της Άννας Καφέτση από τη διεύθυνση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με ΦΕΚ προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά την άρνηση της επί 14 χρόνια διευθύντριας του ιδρύματος να υποβάλλει παραίτηση.

Διεθνής κινητοποίηση για το ΕΜΣΤ

04/11/2014

Διεθνής κινητοποίηση για το ΕΜΣΤ

Ξεπέρασε τα σύνορα το θέμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Διεθνείς καλλιτέχνες κινητοποιούνται και εκφράζουν με επιστολές και email την συμπαράστασή τους στο πρόσωπο της Διευθύντριας Άννας Καφέτση.

Μήνυμα SOS εκπέμπει η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

20/10/2014

Μήνυμα SOS εκπέμπει η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Σε αδιέξοδο που δεν φαίνεται να μπορεί να λυθεί χωρίς πολιτική παρέμβαση εξελίσσεται η υπόθεση του ΕΜΣΤ με τον κόσμο της τέχνης να τάσσεται υπέρ της διευθύντριας Άννας Καφέτση.

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση για το ΕΜΣΤ

16/10/2014

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση για το ΕΜΣΤ

Με το χώρο του Φιξ να παραμένει ανενεργός, η αντιπαράθεση που σοβούσε τους τελευταίους μήνες εντός των τειχών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ανάμεσα στη διεύθυνση και το διοικητικό συμβούλιο έφτασε πλέον ηχηρά στη δημοσιότητα.