Focus

Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα (5/7-11/7)

Από -

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση των Voltnoi και Quetempo και την παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, το Movement Radio διανύει αισίως τον ένατο μήνα μετάδοσής του. Αναπόσπαστο πια κομμάτι της καθημερινής ζωής, ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός χτυπά στους παλμούς της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στους ρυθμούς των νέων, φρέσκων καλλιτεχνών που μας δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

250 διαφορετικοί παραγωγοί χρησιμοποιούν το στούντιο της Στέγης για να χαρίσουν στους ακροατές τους υπέρτατες εκπομπές, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλομορφία. Το στούντιο έχει επίσης φιλοξενήσει guests από 30 χώρες, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την Αθήνα και την Μεσόγειο με τον υπόλοιπο κόσμο. Το Movement Radio παρουσιάζει προτάσεις εκπομπών που μπορείτε να ακούσετε αυτή την εβδομάδα και μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του, προτείνει επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας για να τις (ξανά)ακούσετε.

5 εκπομπές για αυτή την εβδομάδα

Muqata’a | Τρίτη 6 Ιουλίου, 9-10 μ.μ.


Ο Παλεστίνιος Muqata’a με έδρα του την Ραμάλα, είναι ηλεκτρονικός μουσικός με πολλά solo άλμπουμ στο ενεργητικό του. Είναι επίσης συνιδρυτής της Ramallah Underground Collective και του performance γκρουπ Tashweesh. Σε κάθε του εκπομπή υποδέχεται έναν καινούριο καλεσμένο, όπου παρέα παίζουν μίξεις τραγουδιών, πειραματίζονται και πρωτοτυπούν.


Katia | Τετάρτη 7 Ιουλίου, 5-6 μ.μ.


Η νεαρή γραφίστρια και συλλέκτρια βινυλίων, είναι λάτρης όλων των ειδών μουσικής. Εκτός από το Movement, είναι resident και στο Random Access Radio. Όλη αυτή η αγάπη και η αφοσίωση στο τεράστιο εύρος του κόσμου της μουσικής καθρεπτίζεται στα επεισόδια της, που κυκλοφορούν με τον τίτλο «She was a visitor».


Artist’s Studio: DATA MAGIC w/ Konstantinos Lianos & Agatha | Πέμπτη 8 Ιουλίου, 5-6 μ.μ.


Στο επόμενο επεισόδιο του project Artist’s Studio, προβάλλεται η ιδιότυπη συνεργασία του Κωνσταντίνου Λιανού, ιδιοκτήτη και διαχειριστή του artist-run χώρου KEIV και της εκρηκτικής και αινιγματικής Agatha, υπεύθυνη για την μουσική παραγωγή ποικίλων πολυσυλλεκτικών εγχειρημάτων. Στην εκπομπή θα παιχτεί ένα ζωντανό mix από αυθεντικό υλικό και άλλα επιλεγμένα κομμάτια.


POLYXENE | Πέμπτη 8 Ιουλίου, 9-10 μ.μ.


Η δυναμική dj, ελληνικής καταγωγής που εδράζεται στην Βιέννη γνωρίζει πώς να κατακτά τα dancefloors. Στην εκπομπή της, συνήθως επιλέγει να παίζει μίξεις ηλεκτρονικής μουσικής, acid και breaks. Όταν θέλει να ζωηρέψει τον ρυθμό παίζει μουσικές επιλογές από new bass και leftfield techno.


Μάριος Βισβίκης | Παρασκευή 9 Ιουλίου, 4-6 μ.μ.


Μουσικός, συνθέτης και κατασκευαστής συμβατικών και μη, ηχητικών μουσικών οργάνων τα οποία χρησιμοποιεί στις ηχογραφήσεις και στις παραστάσεις του, ο Μάνος Βισβίκης τρέχει μια ανεξάρτητη record ετικέτα υπό το όνομα «Fluorescence Tapes». Η εκπομπή του «Hidden Faces in the Sky», περιλαμβάνει ambient, minimal και drone ήχους.

Ακούστε επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας

ΑΣΤΥΤΕΚΚ


Ο Αθηναίος παραγωγός παρουσιάζει μια καλοκαιρινή playlist για να δροσίσει τους καυτούς, λιωμένους δρόμους της πόλης του.


AMPFEMININE - Guest mix by Nala Brown


H Ampfeminine είναι μια κολεκτίβα με βάση της το Ρότερνταμ. Με ιδιαίτερο σεβασμό στη διαφορετικότητα, έχει στόχο να δημιουργήσει περισσότερο χώρο στην νυχτερινή σκηνή για τις γυναίκες και τις μειονότητες, όπως και event που θα αποτελούν safe spaces για όλες και όλους. Στο προηγούμενο επεισόδιο υποδέχτηκαν την Ολλανδή καλεσμένη τους Nala Brown με πολύ χορευτική διάθεση και εγκεφαλικά γαργαλητά.


Yannis Kotsonis – Guest mix by Critical Music Histories


O Γιάννης Κοτσώνης έχει συνθέσει ηλεκτρονική μουσική για θεατρικά έργα, video dance κομμάτια, ταινίες και πολυμεσικές εγκαταστάσεις. O συνθέτης δίνει συχνά συναυλίες είτε μόνος είτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Στην προηγούμενη εκπομπή του φιλοξένησε το γκρουπ του Critical Music Histories, μιας ευαισθητοποιημένης ομάδας που επικεντρώνεται στις κοινωνικά «αόρατες» ιστορίες της μουσικής και την σχέση τους με διαφορετικά κοινωνικά και αισθητικά συγκείμενα. Τα μέλη του Critical Music Histories είχαν επιλέξει ιδιαίτερα πειραματικά κομμάτια, τα οποία έπαιξαν στην εκπομπή.


Bill Kouligas


 Ιδρυτής του PAN, μιας ξεχωριστής και σημαντικής ετικέτας για την πειραματική και την ηλεκτρονική μουσική, ο Bill Kouligas στο τελευταίο επεισόδιο, παρουσίασε μια χαρακτηριστική μίξη, πνευματική και εσωστρεφής, που περιλαμβάνει ποικίλους ήχους φωνών, εγχόρδων και tribal κρουστών.


Yannis-Orestis Papadimitriou – The Archipelago feat. Louis-Chude Sokei


O καταξιωμένος freelance δημοσιογράφος Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου υποδέχτηκε στην εκπομπή του τον θεωρητικό και επιμελητή Louis-Chude Sokei και συζήτησαν περί της σημασίας της άρνησης των υπεραπλουστευτικών απόψεων σχετικά με την ταυτότητα αλλά και για τις διαφορετικές εκδοχές του «blackness».

banner