Focus

Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα (15/07-18/07)

Από -

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση των Voltnoi και Quetempo και την παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, το Movement Radio διανύει αισίως τον έβδομο μήνα μετάδοσής του. Αναπόσπαστο πια κομμάτι της καθημερινής ζωής, ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός χτυπά στους παλμούς της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στους ρυθμούς των νέων, φρέσκων καλλιτεχνών που μας δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

 250 διαφορετικοί παραγωγοί χρησιμοποιούν το στούντιο της Στέγης για να χαρίσουν στους ακροατές τους υπέρτατες εκπομπές, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλομορφία. Το στούντιο έχει επίσης φιλοξενήσει guests από 30 χώρες, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την Αθήνα και την Μεσόγειο με τον υπόλοιπο κόσμο. Το Movement Radio παρουσιάζει προτάσεις εκπομπών που μπορείτε να ακούσετε αυτή την εβδομάδα και μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του, προτείνει επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας για να τις (ξανά)ακούσετε.

5 εκπομπές για αυτή την εβδομάδα

Mary Lattimore | Πέμπτη 15 Ιουλίου, 6-7 μ.μ.
Με δυνατές συνεργασίες στο ιστορικό της όπως ο Kurt Ville και ο Steve Gunn, η αρπίστρια Mary Lattimore παρουσιάζει στην εκπομπή των διοργανωτών του Plissken Festival την δική της μιξαρισμένη playlist με μουσικές επιλογές που σχοινοβατούν μεταξύ folk, jazz και πειραματικών ήχων.

KOKO | Πέμπτη 15 Ιουλίου, 10-11 μ.μ.
Koko aka Μιχάλης Κοκολόγος με καλοκαιρινή και δροσερή διάθεση μας ταξιδεύει στην δίνη της ψυχεδέλειας και των μεθυστικών ήχων από Ash Ra Tempel, Terry Riley, Carter Tutti κ.α.

NatCase | Παρασκευή 16 Ιουλίου, 6-7 μ.μ.
Ηλεκτρονική μουσική παραγωγός και Dj, η NatCase υποδέχεται σε αυτό το επεισόδιο τ@ Minimal Violence, παραγωγό που εδρεύει στο Βερολίνο και έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μεγάλα club και τα dark rooms.

Kelman Duran | Κυριακή 18 Ιουλίου, 8-9 μ.μ.
O καινοτόμος Δομινικανός παραγωγός Kelman Duran, που συνήθως πίσω από τις δημιουργίες του κρύβεται πολιτικό περιεχόμενο, σε αυτή την εκπομπή θα παρουσιάσει τις δικές του ιδιαίτερες παραγωγές με επιλεγμένους ήχους σε μια ατμόσφαιρα με groovy, γλυκιά και μελαγχολική διάθεση.

Bonebrokk | Κυριακή 18 Ιουλίου, 9-10 μ.μ.
Ο περιπετειώδης Bonebrokk είναι η προσωπική μασκότ του καλλιτέχνη Μάριου Νάρη, ιδρυτή της ετικέτας Trial & Error και εφευρέτης του δικού του signature style «ExoPunk». Με πρώτη προτεραιότητά του πάντα την διασκέδαση, στην Κυριακάτικη εκπομπή του ζωντανεύει τα πνεύματα με bass, post club και φουτουριστικές επιλογές.

Ακούστε επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας

Lydia – Snow
Η μουσική δημοσιογράφος, συγγραφέας και Dj με βάση της την Ισλανδία, εθισμένη με τον ήχο και το πως εκδηλώνεται στα διάφορα είδη, έκανε ένα αφιέρωμα στην εκπομπή της για το χιόνι, το οποίο και συνέθεσε στην Ισλανδία και αποτελείται από ένα μιξ κομματιών που εξυμνούν το πανέμορφο αυτό φυσικό φαινόμενο.

DJ NOT I – Hardcore Will Die, We Never Will
Dj, μεταφραστής και συγγραφέας, ο Γιάννης Γαλιάτσος στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν παίζει για μια ώρα ασταμάτητα χορευτικά hits από techno, jungle και breakbeat μέχρι σταδιακά να φτάσουν στην σιωπή και να σημάνουν το τέλος.

Echo Canyon – Porous Core
Το Echo Canyon αποτελεί το πρότζεκτ του Αθηναίου παραγωγού Δημήτρη Πατσαρού, μέλος της εξωτικής ροκ μπάντας Kooba Tercu. Στην προηγούμενη εκπομπή κυριάρχησαν δροσερές και καλοκαιρινές μουσικές με έξυπνα κομμάτια από Skee Mask, Loraine James και Kooba Tercu.

Paul Spymania – Label Special – DEF JUX
Στο προηγούμενο επεισόδιο της σειράς εκπομπής του με τίτλο «Nine for the Nineties», ο Paul Spymania έκανε ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην αμερικανική δισκογραφική DEF JUX, η οποία εξειδικευόταν στο πειραματικό hip hop, με ιδρυτή της τον δημοφιλή και καταξιωμένο ράπερ των Run the Jewels, EI-P.

Daphne X – Picarx: A Snake Opera
Η ελληνίδα καλλιτέχνης Δάφνη Ξανθοπούλου υποδέχεται στην αφηγηματική εκπομπή της δύο καλεσμένους, την Julia Del Rio και τον Jassem Hindi για να συζητήσουν και με την σειρά τους να διηγηθούν μια φεμινιστική ιστορία.

banner