Νέα

Μια μεγάλη street art τοιχογραφία ξεφύτρωσε στην οδό Θεσσαλονίκης

Το νήμα των αστικών παρεμβάσεων μέσω μεγάλων street art τοιχογραφιών (γνωστών ως murals) πιάνει ξανά ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος συνεργάστηκε με πέντε γνωστούς καλλιτέχνες απ’ την ομάδα UrbanAct για να δώσει νέα πνοή και εικόνα στην οδό Θεσσαλονίκης. Τριάντα μέτρα έργο ήταν το τελικό αποτέλεσμα που προέκυψε το περασμένο σαββατοκύριακο στον κεντρικό δρόμο, ύστερα από συγχρηματοδότηση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου αλλά και την βοήθεια της The Project Gallery.

Οι δημιουργοί Blaqk, Jamer, Kez και Same84 μαζί με τον 2501 από Ιταλία άφησαν το εικαστικό τους αποτύπωμα σε έξι περίπου μέτρα ο καθένας. Η ομάδα UrbanAct έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις στο εξωτερικό ενώ, κατά πώς φαίνεται απ’ τις δηλώσεις του δημάρχου, πρόκειται να υποστηριχθούν περισσότερες και στην Αθήνα – παλαιότερες αναθέσεις μας έχουν χαρίσει, άλλωστε, έργα όπως τα ανάποδα χέρια που προσεύχονται στην Πειραιώς.

«Οργανωμένα και συντονισμένα, υιοθετούμε καλές πρακτικές που δοκιμάστηκαν σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης», αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης.