Νέα

Live A Legacy: Νέες καταξιωμένες γυναίκες λένε τις ιστορίες τους και εμπνέουν

Διπλάσιες ήταν πέρσι οι συμμετοχές κι ακόμη περισσότερες αναμένονται να είναι φέτος στην εκδήλωση Live A Legacy, η οποία δεν πτοείται απ’ το χτύπημα της πανδημίας και σημειώνει το τρίτο ετήσιο ραντεβού της διαδικτυακά με ένα διήμερο inspirational ομιλιών, αντί του μονοήμερου που είχαμε συνηθίσει. Πρόκειται για μια σύμπραξη της Mastercard και του Women On Top με κύριο στόχο την ενδυνάμωση της γυναίκας στο εργασιακό της περιβάλλον. Μια πρωτοβουλία που δίνει φωνή σε ιστορίες που αξίζει να ακουστούν, δικτυώνει κι υποστηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες στο ξεκίνημα της καριέρας τους με προγράμματα υποτροφιών.

Με αυτή τη φιλοσοφία συνεχίζει και φέτος το έργο του Live A Legacy, οπότε κάντε μια βόλτα στην πλατφόρμα της εκδήλωσης στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Το διήμερο ομιλιών χωρίζεται θεματικά και παρουσιάζεται από την Λυδία Παπαϊωάννου. Έτσι, το Σάββατο (12 μ.) ακούμε «Powerful Stories», ιστορίες δηλαδή γυναικών που ξεπέρασαν τα (κοινωνικά και προσωπικά) εμπόδια χαράσσοντας τη δική τους επιτυχημένη πορεία, όπως η επιμελήτρια-ερευνήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Καίμπριτζ Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα αλλά και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνας Ευαγγελάτου, μεταξύ άλλων.

Την Κυριακή (12 μ.) σειρά έχει η θεματική «Changemaking», η οποία μας συστήνει ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά για να φτιάξουν έναν καλύτερο, πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο, δίνοντας και σ’ εμάς έμπνευση πως καμία αλλαγή δεν είναι ακατόρθωτη. Η Μελίνα Ταπραντζή (ιδρύτρια του Wise Greece), η Μυρτώ Λεγάκη (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness και Ιδρύτρια του κέντρου One Breath Mindfulness Center) αλλά και επιτυχημένοι επαγγελματίες (άνδρες και γυναίκες) από τον κορμό της Mastercard και του Women On Top παίρνουν το λόγο. Η διήμερη εκδήλωση κλείνει με την Salah Goss (Global Markets Humanitarian & Development της Mastercard), μια γυναίκα με αξιοπρόσεκτη πορεία σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές καθώς και την πρωτοβουλία Live A Legacy θα βρείτε εδώ.