Νέα

Καλοκαίρι-Φθινόπωρο με 78 εκδηλώσεις στην καρδιά της Αθήνας

Με χάσταγκ #StirizoumeTonPolitismo, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) υποδέχονται τα πολιτιστικά δρώμενα που θα λάβουν χώρα από τις 13 Ιουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου στην καλοκαιρινή Αθήνα. Ένα πλούσιο και ετερογενές πρόγραμμα 78 εκδηλώσεων πρόκειται να φιλοξενήσουν τα θέατρα Κολωνού, στον λόφο της ιστορικής γειτονιάς και Γκράβας, στην εστία πολιτισμού του ΟΠΑΝΔΑ. Παράλληλα, όσον αφορά τις εικαστικές τέχνες, το Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων θα στεγάσει την εικαστική έκθεση/Performance της Ιωάννας Πλέσσα, με τίτλο «Εξαΰλωση», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως 22 Ιουλίου, ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων θα παρουσιαστεί από 14 έως 21 Ιουλίου η έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Μπελέκου «Του χρόνου τα περάσματα».

Την αυλαία ανοίγει στο θέατρο Κολωνού στις 13/7 η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου με προσκεκλημένους σολίστ τους Γιάννη Γεωργιάδη και Αρμπέν Καντέσα, ενώ το θέατρο Γκράβας υποδέχεται την ερμηνεύτρια Αναστασία Ζαννή στις 21/7. Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων, από 13/7 έως 8/8, περιλαμβάνει, επίσης, μεταξύ άλλων θεατρικές παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, μουσικά αφιερώματα και συναυλίες, καθώς και χοροθέατρο, συχνά με ελεύθερη είσοδο.

Δεδομένων των συνθηκών, ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, θα διατεθούν δελτία εισόδου για τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες για διάθεση των δελτίων θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα, καθώς και στα social media του ΟΠΑΝΔΑ (Facebook & Instagram: @opanathens).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα έως τον Οκτώβριο.