Νέα

Ηθική, τεχνολογία και ηλεκτρονικό επιχειρείν στο διαδικτυακό 17ο ΦΣΔΕΤ

Για 17η συνεχόμενη χρονιά, οι φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) διοργανώνουν, την Τρίτη 18 Μαίου 2021, το Επιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο του ΔΕΤ (ΦΣΔΕΤ), με την επίβλεψη και καθοδήγηση των μελών ΔΕΠ του τμήματος. Για πρώτη φορά, το ετήσιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μεταφέροντας το σύνολο των δράσεων του σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, με κεντρική θεματική τις «Σύγχρονες προκλήσεις στην Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία».

banner

Το ΦΣΔΕΤ δίνει βήμα σε νέους ερευνητές για να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, με τη δυνατότητα ανατροφοδότησης και αλληλεπίδρασης με άλλους φοιτητές και καθηγητές, με τους οποίους έχουν παρόμοιο αντικείμενο μελέτης. Στόχος της διοργάνωσης όπως κάθε χρόνο, παραμένει η ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας αλλά και η εξοικείωση των σπουδαστών όλων των βαθμίδων, με την παρουσίαση ερευνητικών εργασιών και την συνεχή έρευνα στον επιστημονικό χώρο.

Μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν ερευνητικά ζητήματα σχετικά με τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στο χώρο της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με κύριες θεματικές τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηθική σε συνάρτηση με την τεχνολογία και το ηλεκτρονικό επιχειρείν. Τα project που θα παρουσιαστούν διερευνούν θέματα όπως η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού στους σύγχρονους οργανισμούς, η τεχνητή νοημοσύνη, η παιχνιδοποίηση, τα συστήματα σύγχρονης διοίκησης, τα ζητήματα ασφάλειας νέων τεχνολογιών κ.α. Η λήξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί με την απονομή του Βραβείου της Δημοφιλέστερης Εργασίας.

Δεδομένου του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του τμήματος ΔΕΤ ΟΠΑ, διακεκριμένοι επιστήμονες όπως ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης (ΟΠΑ), ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζωγράφος (Lancaster University), ο Ομότιμος Καθηγητής Σπύρος Λιούκας (ΟΠΑ) και ο Ομότιμος Καθηγητής Γρηγόριος Πραστάκος (ΟΠΑ) θα τιμήσουν τη διοργάνωση μαζί με απόφοιτους που σημειώνουν εξαιρετική ακαδημαϊκή πορεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

17ο ΦΣΔΕΤ | 18 Μαΐου 2021 | Προπώληση εισιτηρίων εδώ

banner