Νέα

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Τα μικρά βιβλιοπωλεία γίνονται μεγάλες λέσχες ανάγνωσης

Τα μικρά βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στα στενά και στους δρόμους της Αθήνας αποτελούν χώρους έμπνευσης και δημιουργίας για όσους αγαπούν την ανάγνωση, αποτελώντας σταθερά αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Φέτος και για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, μια γιορτή αφιερωμένη σε εκείνα τα μικρά στέκια γεμάτα από ιστορίες γραμμένες σε χαρτί και γίνονται meeting points για συγγραφείς και αναγνώστες.

Στις 26 Σεπτεμβρίου –το τελευταίο Σάββατο του Σεπτέμβρη, δηλαδή, το οποίο καθιερώνεται ως ημέρα του εορτασμού –, με μότο #mialexistamikra, μικρά βιβλιοπωλεία στην πόλη αλλά και σε ολόκληρη την χώρα μεταμφιέζονται σε λέσχες ανάγνωσης, διοργανώνουν θεματικές συναντήσεις και καλούν τους πιο φανατικούς αναγνώστες και φίλους του βιβλίου να έρθουν κοντά ώστε να ανταλλάξουν απόψεις. Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με συγγραφείς και αφηγήσεις εμπνευσμένες από αγαπημένα παιδικά βιβλία είναι μερικές από τις προγραμματισμένες δράσεις.

Πίσω από την διοργάνωση της ημέρας μικρών βιβλιοπωλείων βρίσκεται το Little Bookstores, μια κοινότητα μικρών ανήσυχων βιβλιοπωλείων, το οποίο θέλοντας να συμβάλλει στην προώθηση της ανάγνωσης μέσα από αποδοτικές δράσεις για τους βιβλιόφιλους, πραγματοποιεί μια μεγάλη καμπάνια και χαρτογραφεί τις ενεργές λέσχες ανάγνωσης σε όλη την Ελλάδα. Έτσι όλη η χώρα γίνεται μια λέσχη.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων και τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Little Bookstores. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής κατόπιν επικοινωνίας με το εκάστοτε βιβλιοπωλείο.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Σχετικά Θέματα