Νέα

Illustradays: Δήλωσε συμμετοχή στο πρώτο φεστιβάλ εικονογράφησης στην Ελλάδα

Είσαι εικονογράφος ή σου αρέσει να σχεδιάζεις; Αγαπάς την τέχνη και τους δυστοπικούς, πολύχρωμους κόσμους όπου μπορεί να σε ταξιδέψει; Το illustradays 2021 είναι εδώ για σένα και σου προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία. Πρόκειται για το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στην εικονογράφηση και το εικονογραφημένο βιβλίο, και φέτος κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε εικονογράφους με βάση την Αθήνα, να οραματιστούν την δική τους επόμενη ημέρα. Με βάση αυτό δημιουργήθηκε και η φετινή θεματική του φεστιβάλ «Πώς θα είναι η επόμενη μέρα;». Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, οι εικονογράφοι καλούνται να εκφράσουν την δική τους σκέψη για την επόμενη μέρα με σχήματα, χρώματα, ιδέες και ιστορίες.

Το Illustradays 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Πολιτιστικού κέντρου Μελίνα του Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο για όλους. Στόχος είναι μέσω του φεστιβάλ να έρθει κοντά και να ενωθεί όλη η καλλιτεχνική κοινότητα των ανθρώπων που ζουν και δημιουργούν στην Αθήνα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Το Illustraclub είναι μια ενότητα αφιερωμένη σε εικονογράφους που επιθυμούν να σχεδιάσουν και να μάθουν αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες με άλλα άτομα του χώρου. Portfolio reviews, networking και διαδραστικές γωνιές είναι κάποιες από τις δράσεις που έρχονται τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, ονειρέψου την δική σου επόμενη μέρα και τρέξε να κάνεις την αίτησή σου.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Φωτεινή Τίκκου μαζί με τον Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, με τον οποίο θα υπάρξει μια συνεργασία έκπληξη, και μαζί με την ομάδα του Ιllustradays θα επιλέξουν τα έργα που θα αποτελέσουν φέτος κομμάτι της έκθεσης.

Η φόρμα των αιτήσεων άνοιξε στις 10 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιουλίου. Όλες οι πληροφορίες για το πώς να κάνεις την αίτηση σου βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

banner