Νέα

illustradays 2021: O Ερίκ Πουιμπαρέ είναι ο πρώτος επίσημος καλεσμένος

Από -

Τον Σεπτέμβριο έρχεται το πρώτο φεστιβάλ εικονογράφησης στην πόλη, το οποίο μόλις ανακοίνωσε τον πρώτο σημαντικό καλεσμένο που θα συμμετέχει στις δράσεις του. Ο λόγος για τον Ερίκ Πουιμπαρέ: γεννημένος στην Allier της Γαλλίας και με σπουδές στην Εθνική Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι, ο γάλλος εικονογράφος έχει στο ενεργητικό του σημαντικά βιβλία, τα οποία έχουν περιπλανηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Bιβλίου της Μπολόνια για το «Au pays de l’ alphabet».

Αγαπημένα βιβλία του, που κυκλοφορούν στα ελληνικά, είναι «Ο Φεγγαροσκεπαστής» (εκδ. Αίσωπος), «Τα Κόκκινα Ξυλοπόδαρα» (εκδ. Αίσωπος), «Το Μυστικό Βιβλίο των Επαγγελμάτων» (εκδ. Α.Α. Λιβάνη) τα οποία έχει γράψει και εικονογραφήσει μόνος του, όπως και τα «Ο καπετάνιος Πφφφ και ο κόκκινος δράκος» (εκδ. Λιβάνης) και «Μιρέιγ», στα οποία έχει επιμεληθεί τα χρώματα και τις εικόνες.

Μέσα από μια διαδραστική ομιλία, ένα illustratalk, που θα εξελιχθεί σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, ο Πουιμπαρέ θα μιλήσει για τα μυστικά της δουλειάς του, θα μοιραστεί με μικρούς και μεγάλους ιστορίες και ιδέες, ενώ δε θα παραλείψει να υπογράψει τα αγαπημένα βιβλία του κοινού.

banner

Παράλληλα, υποστηρίζει την δράση του illustraclub, η οποία έχει στόχο να ενώσει όλη την καλλιτεχνική ενότητα της Ελλάδας μέσω του networking και της ανταλλαγής ιδεών. Αν είσαι illustrator, μπορείς να πάρεις το portfolio σου, να συνομιλήσεις μαζί του και να ακούσεις τις συμβουλές και την καθοδήγησή του, ρωτώντας τον ταυτόχρονα ότι θέλεις.

Το illustradays 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, με δωρεάν είσοδο για όλες τις ηλικίες. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του ή στις σελίδες facebook και instagram.