Νέο

«Η Επάνοδος της Δημοκρατίας»: Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Την ιστορία της ελληνικής δημοκρατία θα εξυμνήσει ο Δήμος Αθηναίων, μέσα από τα ντοκουμέντα του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα. Πρόκειται, για μια αναδρομή στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, με περισσότερες από 150 φωτογραφίες της περιόδου 1963-1974, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, με ελεύθερη είσοδο.

Ο φακός του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, έχει καλύψει όλη την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, με μεγαλύτερο στιγμιότυπο τη μοιραία βραδιά του Πολυτεχνείου και την εισβολή του τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Μεταξύ άλλων, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στιγμιότυπα από τη βασιλική οικογένεια, τις διαδηλώσεις, την επταετή χούντα των συνταγματαρχών, τις ομαδικές δίκες, τις εκτοπίσεις, τα γεγονότα στη Νομική Σχολή και στο Πολυτεχνείο, καθώς και την άρση του δικτατορικού καθεστώτος μέχρι την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι και κατ’ επέκταση, την εγκαθίδρυση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Μέσα από την έκθεση «Η Επάνοδος της Δημοκρατίας,24 Ιουλίου 1974», η μνήμη του φωτογραφικού φακού, ενός από των σπουδαιοτέρων φωτορεπόρτερ της Ελλάδας, μας καλεί να ανοίξουμε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να ανατρέξουμε σε όλα εκείνα τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη πολιτική και κοινωνική πορεία της χώρας μας, εστιάζοντας στην αξία της δημοκρατίας.

banner

i Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα | Έως 28/7 | Τρ.-Παρ.: 11 p.μ.-7 μ.μ., Σάβ.-Κυρ.Q 10 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό