Νέα

I’m positive: Οι θετικές φωνές ακούγονται δυνατά στη Στέγη

Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν ότι ο HIV είναι πλέον μια χρόνια πάθηση και πως τα οροθετικά άτομα που παίρνουν σωστά τη θεραπεία τους είναι αδύνατο να μεταδώσουν τον ιό; Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το σύλλογος οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» φιλοξενεί το I’m positive: ένα διήμερο δράσεων στις 13 και 14 Νοεμβρίου που πολεμά τις χρόνιες προκαταλήψεις ενάντια στα οροθετικά άτομα.

Φέτος, η εκδήλωση αποκτά διεθνή εμβέλεια. Στην κεντρική σκηνή της Στέγης στις 14 του μηνός (8 μ.μ.),ανεβαίνει ο Dr Demetre Daskalakis, αναπληρωτής επίτροπος για τον έλεγχο των λοιμώξεων στο τμήμα υγείας της Νέας Υόρκης, και ο Bruce Richman, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της παγκόσμιας εκστρατείας «Prevention Access Campaign».

Μαζί τους, τρεις αληθινές ιστορίες που σχετίζονται με τον HIV πρόκειται να ακουστούν: ο σύζυγος του Demetre, Michael Macneal, o Ραφαήλ Μπιλίδας (υπεύθυνος επικοινωνίας του Athens Pride) και η μητέρα του, Κωνσταντίνα Παλυβού, η Άννα Κουρουπού (διευθύντρια του Red Umbrella Athens) και ο Νίκος Φιτσιάλος (υπεύθυνος street-work της «Θετικής Φωνής») μοιράζονται τα προσωπικά τους βιώματα, θέτοντας ευρύτερες έννοιες και αξίες, όπως η παιδεία, ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η ορατότητα των ευάλωτων ομάδων.

Παράλληλα, τα πρωινά στις 13 και 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο σχολικών εκδηλώσεων, παιδιά και έφηβοι έρχονται σε επαφή με το θέμα. Κινηματογραφικές προβολές και συζητήσεις μετά με εκπροσώπους της κοινότητας των οροθετικών θίγουν θέματα σεξουαλικής υγείας, προκλήσεις και προκαταλήψεις που υπάρχουν αλλά και τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας.

i I’m positive 2019 | 13-14/11 | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό