Νέα

I’m Positive 2021: Για ακόμη μια χρονιά, τα οροθετικά άτομα καταπολεμούν την προκατάληψη με το λόγο τους

Με αργά βήματα, μικρές και μεγάλες κινήσεις, όπως η ανοιχτή συζήτηση I’m Positive στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, σπάνε οι αιώνιες προκαταλήψεις για τον HIV κι η ορατότητα εξελίσσεται σε διεκδίκηση, σε πράξη αντίστασης κόντρα σε όσα οδηγούσαν να κρύβουμε την πραγματικότητα κάτω απ’ το χαλί. Στη φετινή συζήτηση, η οποία λαμβάνει χώρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», επτά οροθετικά και μη άτομα παίρνουν το λόγο, σε συντονισμό των Λυδίας Παπαϊωάννου και Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος θυμάται τις μεγάλες απώλειες της δεκαετίας του ‘80 και μιλάει για τη γενιά του, που πάλεψε για την αξιοπρέπεια των οροθετικών ατόμων, ο Ηλίας Μυρσινιάς αναλύει τη σημασία της πρoφυλακτικής θεραπείας PrEP, η Κατερίνα Ταρλή –η οποία έμαθε πριν από 35 χρόνια ότι είναι οροθετική μέσα από την κάθετη μετάδοση στο νεογέννητο μωρό της– εστιάζει στη σημασία της ενημέρωσης, ενώ η Lauretta Macauley (ιδρύτρια της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής στην Ελλάδα) μιλάει για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία.

Στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης από επιστημονικής σκοπιάς ο Μάριος Λαζανάς, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, και ο Φίλιππος Παγάνης, ψυχολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Orlando LGBT+. Σε βίντεο θα εμφανιστεί, τέλος, ο Kweku Mandela, εγγονός του Νέλσον Μαντέλα, συνιδρυτής της Africa Rising που ασχολείται με την ενημέρωση και πρόληψη για τον HIV στη Νότια Αφρική.

banner

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση. Κλείστε θέση εδώ.