Νέα

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Από -

Μετά τις πολυπληθείς καλλιτεχνικές του δράσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας συντροφεύει και το φθινόπωρο με ένα νέο πρόγραμμα σχεδιασμένο για όλες τις ηλικίες, το οποίο μας συστήνει σε ιδιαίτερα καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσικά events και μαγευτικές κινηματογραφικές προβολές στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου με τον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά να παρουσιάζει το θεατρικό «Κάποιος θα έρθει» του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε. Συνολικά θα διεξαχθούν 14 παραστάσεις στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ έως τις 12 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η έκθεση «Takis: Κόσμος σε Κίνηση» θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο γλύπτη Takis στο οποίο θα εκθέτονται 46 χαρακτηριστικά γλυπτά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να έρθουν σε επαφή με το έργο του, αλλά και στις παλαιότερες να το δουν με μία διαφορετική οπτική συνυφασμένη με τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα. Το πρόγραμμα της έκθεσης θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, σχολικά προγράμματα και ξεναγήσεις.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τον Οκτώβριο με τη Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα», η οποία διεξάγεται το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου. Καλλιτέχνες προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας εμπνέονται από το έργο της αγαπημένης Δόμνας Σαμίου και μας παρουσιάζουν διάσημα τραγούδια της με τη δική τους πινελιά. Καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος είναι ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της Σαμίου.

banner

Τα μουσικά events δεν σταματούν εκεί. Στις 18 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά το φημισμένο πολυφωνικό σχήμα Venezuelan Brass Ensemble, το οποίο ερμηνεύει ζωντανά εδώ και 17 χρόνια. Παρά την πολύχρονη παρουσία του γκρουπ στον μουσικό χώρο, η ομάδα απαρτίζεται κυρίως από παιδιά και εφήβους των οποίων το ταλέντο έχει οδηγήσει σε τεράστια αναγνώριση παγκοσμίως. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος θα περιλαμβάνει εκτελέσεις κομματιών από κλασικούς καλλιτέχνες σε συνδυασμό με μοντέρνες συνθέσεις, αναδεικνύοντας το ταλέντο, το εύρος και τις γνώσεις της ομάδας.

Φυσικά, το σινεμά δεν θα μπορούσε να λείπει από τις φετινές φθινοπωρινές εκδηλώσεις του «Νιάρχου». Οι καινοτόμες ιδέες του ταλαντούχου Δημήτρη Καμαρωτού τον οδήγησαν στη δημιουργία μiας ξεχωριστής μεταφοράς του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου στη θεατρική σκηνή. Με τη συνεργασία του ΚΠΙΣΝ, η μουσικοθεατρική παράσταση γίνεται ταινία και θα προβληθεί στις 15 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Το κείμενο αποτελεί μία καινούρια μετάφραση από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και το καστ απαρτίζουν οι Αμαλία Μουτούση και Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης. Η ζωντανή μουσική του θεατρικού εκτελείται από τους μουσικούς Άννα Παγκάλου, Κατερίνα Κωνσταντούρου και Χρήστο Λιάτσο.

Εννοείται πως για όλη τη φθινοπωρινή σεζόν θα είναι διαθέσιμες οι Λέσχες Ανάγνωσης για άτομα όλων των ηλικιών, με ένα πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό επιλεγμένο από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Ακόμα, οι αθλητικές δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ θα συνεχιστούν με αποκορύφωμα τον 2ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας που διεξάγεται στις 3 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου και σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό