Νέα

«Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!»: Πάνω από 23.000 συμμετοχές για το φετινό διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής

Από -

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η μεγάλη πολιτιστική επέτειος που ενεργοποιεί τους μουσειακούς χώρους ανά τον κόσμο με δράσεις και προγράμματα ελεύθερης εισόδου για το κοινό, βρίσκει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε μια ευτυχή συγκυρία, καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής, με πάνω από 23.000 συμμετοχές εκκολαπτόμενων (μπορεί και ήδη φτασμένων) δημιουργών. Έτσι, για πρώτη χρονιά το δημοφιλές μουσείο του κέντρου δίνει το «παρών» στο φετινό πρόγραμμα, σημειώνοντας στις 17 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης που πρόκειται να παρουσιάσει όσες συμμετοχές ξεχώρισαν.

Από το σύνολο των παιδιών που συμμετείχαν, ξεχώρισαν είκοσι επτά νικητές και εκατό διακριθέντες. Πρωταγωνιστής φέτος ήταν ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ. που εκτίθεται στον 2ο όροφο του Μουσείου στην έκθεση «Αρχαία Ελληνική Τέχνη-Μια ιστορία με εικόνες», βάσει του οποίου κλήθηκαν οι μικροί καλλιτέχνες να σχεδιάσουν τις δικές τους εκδοχές. Στη διάρκεια των εγκαινίων (6 μ.μ.), ένα εργαστήριο για τα πιο ευφάνταστα χρωματιστά μπλουζάκια, καθώς και αφηγήσεις παραμυθιών με τις «Παραμυθοκόρες», όπου τα παραμύθια θα ζωντανεύουν μέσα από τα σκίτσα δημιουργώντας ένα κόμικ, περιμένουν τα παιδιά.

Η κριτική επιτροπή για το φετινό διαγωνισμό ήταν η Μαρίνα Βρανόπουλου (Ιδρύτρια της πλατφόρμας Δύο Χωριά και Γενική Συντονίστρια του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία της Ύδρας), η Χαρά Μαραντίδου (αρχιτέκτων-εικαστικός), ο Χάρης Παριανός (CEO McCann Worldgroup Greece), ο Δημήτρης Φακίνος (Διευθυντής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης) και ο Αντωνάκης Χριστοδούλου (καλλιτέχνης).

iΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | 17/5-3/4 | Δευτ., Τετ., Παρ.-Σάβ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Πέμ.: 10 π.μ.-9 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ.-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό