Νέο

Έτοιμοι για τον μεγαλύτερο «Αυθεντικό Μαραθώνιο»;

«Νενικήκαμεν». Η ιστορική λέξη που κατάφερε να ψελλίσει ο ημεροδρόμος Φειδιππίδης στους Αθηναίους συμπολίτες του μετά από την νικηφόρα μάχη στον Μαραθώνα με τους Πέρσες το 490 π.Χ., αναδείχθηκε μαζί με την διήμερη (και επίπονη) διαδρομή του σε σύμβολο ψυχικού και σωματικού σθένους, που από τους Αγώνες της 1ης Ολυμπιάδας το 1986 (στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη) μέχρι και σήμερα συνεχίζει να αναβιώνει, με όλο και υψηλότερα νούμερα συμμετοχών.

«Καταφέρνουμε να καταρρίπτουμε συνεχώς ρεκόρ. Φέτος, οι συμμετοχές στο Μαραθώνιο ξεπερνούν για πρώτη φορά τις 51.000 ενώ στην κλασική διαδρομή τις 18.500, όσο αναμένουμε ρεκόρ προσέλευσης στην ΕΧPO και ρεκόρ θεατών στη διάρκεια της μαραθώνιας διαδρομής» ανέφερε ο Κώστας Παναγόπουλος από την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για τον φετινό 35ο «Αυθεντικό Μαραθώνιο» της Αθήνας, που διεξάγεται (όπως είναι καθιερωμένο) την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου (12/11).

Με προορισμό το Παναθηναϊκό στάδιο, κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές (ανάμεσά τους και οι περσινοί νικητές Χριστόφορος Μερούσης και Ράνια Ρεμπούλη) και αρκετοί ερασιτέχνες ξεκινούν στις 9 π.μ. από την εναρκτήρια γραμμή του Μαραθώνα για την μεγάλη μάχη ενάντια στην απόσταση των 42.195 μέτρων, ενώ οι υπόλοιπες πέντε μικρότερες αναμετρήσεις (Δυναμικό Βάδισμα, Αγώνας Δρόμου 10χλ. WIND, Αγώνας Δρόμου 5χλμ WIND – Πρωί, Αγώνας Δρόμου 5χλμ WIND – Απόγευμα, Αγώνας Δρόμου Παιδιών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) ξεκινούν διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα, από τις 7.45 π.μ. και έπειτα.

Με τον επερχόμενο μαραθώνιο της πόλης να κινείται σε τροχιά-ρεκόρ και τον Ημιμαραθώνιο του περασμένου Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί με μεγάλο αριθμό συμμετοχών, το ιστορικό αθλητικό γεγονός της πόλης αναδεικνύεται χρόνο με τον χρόνο σε μείζων παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την χώρα μας από 105 χώρες του εξωτερικού, ενώ 3.000 ήταν οι μαραθωνοδρόμοι και οι επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η φήμη του διεθνώς αναγνωρισμένου αγώνα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιμήκυνση της –κατά κύριο λόγο– θερινής επισκεψιμότητας της χώρας, με έναν τρόπο μάλιστα που αναδεικνύει εσωτερικές αξίες και αθλητικές δεξιότητες.

Αναλυτικό πρόγραμμα διαδρομών εδώ.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης