Νέα

Εντυπωσιακοί πίνακες της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη και της Yumi Hogan στο ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πώς αναπτύσσεται ένας εικαστικός διάλογος γύρω από τη φύση, το τοπίο και το περιβάλλον ανάμεσα σε μια Ελληνίδα δημιουργό με διεθνή απήχηση και μια ζωγράφο από την Νότια Κορέα; Σε αυτό το ερώτημα απαντά η νέα έκθεση «Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment» που φιλοξενεί ο δραστήριος χώρος τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής, ξεδιπλώνοντας έναν πολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στη Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη και την Yumi Hogan που θαύμασαν όλοι οι παρευρισκόμενοι –ανάμεσά τους και εμείς– στα εγκαίνια που έγιναν το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου.

Από τη μία οι χειρονομιακοί, γεμάτοι ένταση, πίνακες της Βαλυράκη που ενσαρκώνουν τη δυτική, ευρωπαϊκή κουλτούρα με έναν ιδιοσυγκρασιακό τρόπο και από την άλλη η παρακαταθήκη του ανιμισμού της Άπω Ανατολής στα έργα της Yumi Hogan… Τοποθετημένα τα έργα δίπλα-δίπλα, χαρίζουν στον επισκέπτη ένα ταξίδι που γεφυρώνει αποστάσεις, οπτικές και ιδέες, χρώματα και συναισθήματα. Πρόκειται άλλωστε για δύο εξαιρετικές δημιουργούς, των οποίων έργα βρίσκονται (μεταξύ άλλων) στη μόνιμη συλλογή του National Museum of Women in the Arts στην Ουάσιγκτον, που από κοινού αναδεικνύουν την παγκόσμια διάσταση της τέχνης και την ομορφιά του πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.

Στα εγκαίνια βρέθηκαν, επίσης, ο κυβερνήτης του Maryland και σύζυγος της κας Hogan, κ. Larry Hogan, η Πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC, κα Carol Mathews Laskaris, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου. Ακόμη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού, κ. Γιώργος Διδασκάλου και ο πρέσβης της Νότιας Κορέας, κ. Soosuk Lim, μετά της συζύγου του, όπως επίσης και ηγετικά στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής και καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό