Νέα

Εντυπωσιακές προβολές, πειράματα και πολλά εργαστήρια πασπαλίζουν με επιστήμη τα Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Από -

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στολίστηκε με φωτάκια και γιρλάντες, ένα όμορφο δέντρο όπως και μια εγκατάσταση-φεγγάρι στην κεντρική όψη από την πλευρά της Συγγρού, έτοιμο να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα καθώς και όσους μικρούς ή μεγάλους θελήσουν να διανθίσουν τον ελεύθερο χρόνο των γιορτών με πρωτότυπη ψυχαγωγία που προσφέρει τροφή για σκέψη. Σταθερά στην πρωτιά της επιστημονικής εκλαΐκευσης, αυτό το σημείο στα νότια που τον τελευταίο χρόνο, εκτός από το πολύ δημοφιλές και τεχνολογικά υπερ-εξοπλισμένο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, διαθέτει το πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας –ένα χώρο διαδραστικών εκθεμάτων και πειραμάτων–, ετοιμάζει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Ώρα, λοιπόν για βουτιά στα αστέρια. Τρεις ψηφιακές προβολές απευθύνονται στους μικρότερους επισκέπτες, παιδιά 5 έως 9 ετών. Πρόκειται για το «Κρούμκα: Μια χειμωνιάτικη ιστορία» που είναι ένα μαγευτικό τουρ μέσα στο χιονισμένο δάσος με φόντο το Βόρειο Σέλας, τον «Μυστηριώδη κύριο Τιλτ» που ξεναγεί τους θεατές πάνω, κάτω και έξω από τη Γη, καθώς και το «Lucia: To μυστικό των πεφταστεριών», τη συνέχεια του «Polaris», η οποία επεκτείνει το ταξίδι στο διάστημα.

Για τους μεγαλύτερους, από 10 ετών και άνω, ο καθηλωτικός high tech θόλος προβάλλει την ταινία «Ο θάνατος των Δεινοσαύρων» επιστρέφοντας στο μακρύ παρελθόν, όταν οι δεινόσαυροι κυριαρχούσαν στη Γη, καθώς και τις «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» με τα εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του ηλιακού μας συστήματος.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότερο τολμηροί αναλαμβάνουν δράση στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Στο εργαστήριο «Ξωτικά Επιστήμονες», παιδιά 6-12 ετών γνωρίζουν διασκεδαστικά τον κόσμο της επιστήμης φωτίζοντας μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή, στο «Σήματα Μορς στον Βόρειο Πόλο», παιδιά 9-12 ετών κατασκευάζουν μια συσκευή που εξομοιώνει τη λειτουργία ενός τηλεγράφου (ας ξεχάσουμε για λίγο το ίντερνετ), ενώ παιδιά 10-15 ετών περνούν τα «Χριστούγεννα παρέα με τον Μάρτυ», προγραμματίζοντας τις λειτουργίες ενός δίποδου ρομπότ ώστε να μεταφέρει χριστουγεννιάτικα δώρα.

Το πιο απαιτητικό του είδους και ενδιαφέρον για όλες της ηλικίες (από 12 ετών και άνω) είναι το εργαστήριο «Υπό το μηδέν: Παγωμένη… Επιστήμη»: με τη χρήση απλών υλικών και ζωντανών πειραμάτων, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν πολλές πτυχές του χειμώνα.

i Ίδρυμα Ευγενίδου | Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό