Νέα

Ένα νέο πυκνοφυτεμένο πάρκο 750 τ.μ. ανθίζει στο Παγκράτι

Μια ακόμη παραμελημένη έκταση καθαρίστηκε, αναδιαμορφώθηκε και παραδόθηκε στους κατοίκους από τον Δήμο Αθηναίων, ως χώρος καθημερινής ανάπαυσης και ανάτασης με περισσότερα από 1.150 είδη φυτών και δέντρων. Στην περιοχή του Παγκρατίου αυτή τη φορά, στη συμβολή των οδών Ελλανίκου και Πολέμωνος όπου βρίσκονταν παρατημένα μπάζα και σκουπίδια, δημιουργήθηκε ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου με έκταση 750 τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται για την τρίτη και μεγαλύτερη έως τώρα παρέμβαση πράσινης ανάπλασης στο πλαίσιο των λεγόμενων «πάρκων τσέπης» από τη δημαρχεία Μπακογιάννη, τα οποία υλοποιούνται με τη συνεργασία ιδιωτικών εταιριών για την κάλυψη των εξόδων. Με τη συμμετοχή, λοιπόν, της «P&G», ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και εμφανίστηκε ένα ελκυστικό πυκνοφυτεμένο πλάτωμα με ροβίνιες, σιμίδες και γηγενή αρωματικά φυτά, το οποίο χαίρει πράσινης φιλοσοφίας.

banner

Οι περισσότερες κατασκευές του πάρκου έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα ξύλα, όπως τραβέρσες σιδηρόδρομου, ενώ εγκαταστάθηκε ένα αειφόρο σύστημα αποστράγγισης υδάτων ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και να ποτίζονται τα δέντρα. Ο φωτισμός του πάρκου παράγεται από αυτόνομα φωτοβολταϊκά τα οποία φωτίζουν στο 100% τις πρώτες πρωινές ώρες, έπειτα χαμηλώνουν στο 80% για τέσσερις ώρες και μετά στο 25% για το υπόλοιπο της ημέρας. Επίσης, πέρα από τις περιπατητικές διαδρομές και τον αστικό εξοπλισμό, τοποθετήθηκαν θέσεις ποδηλάτων αλλά και βρύση με παροχή νερού για τους επισκέπτες.

Στο προσεχές μέλλον αναμένεται το νέο πάρκο να φιλοξενήσει βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις για το κοινό από την Οργάνωση «Γη».