Νέα

«Έκπληξη Χ»: H εικαστική εκστρατεία που στέκεται δίπλα στους άστεγους της Αθήνας γίνεται 10 ετών

Την τελευταία δεκαετία υπάρχει μια εικαστική πρωτοβουλία που διοργανώνεται σε ετήσια βάση και στηρίζει τους άστεγους της πρωτεύουσας. Πρόκειται για την «Έκπληξη Χ», την έκθεση από την πλατφόρμα του artAZ που συγκεντρώνει εκατοντάδες ονόματα δημιουργών από Ελλάδα και εξωτερικό, αναγνωρισμένους και ανερχόμενους, με έργα μικρής διάστασης που διατίθενται έναντι συμβολικού ποσού προκειμένου να γίνει η τέχνη περισσότερο προσιτή στο ευρύτερο κοινό αλλά και να ενισχυθούν με τα έσοδα τα προγράμματα της ΜΚΟ Κλίμακα.

Στην επετειακή της διοργάνωση φέτος, που προγραμματίζεται για τρεις ημέρες από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου στο νέο χώρο της The Project Gallery στο Μοναστηράκι με τίτλο «Έκπληξη Χ – Η απόλυτη έκπληξη», συγκεντρώθηκαν πάνω από τριακόσια έργα τέχνης, αριθμός ο οποίος διαρκώς αυξάνεται καθώς η εκστρατεία δέχεται συμμετοχές μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως είναι λογικό, οι πίνακες είναι υπογεγραμμένοι σε κρυφό σημείο, ώστε οι επισκέπτες να διαλέξουν αποκλειστικά με το προσωπικό τους γούστο. Τα έργα είναι διαδικτυακά προσβάσιμα ήδη, στην πλατφόρμα του artAZ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το παράλληλο πρόγραμμα: η σιωπηλή δημοπρασία επιστρέφει και θα τρέχει μέχρι το πέρας της έκθεσης διακινώντας έργα μεγαλύτερων διαστάσεων (τιμή εκκίνησης στα € 50) ενώ εκατό έργα-έκπληξη, τυλιγμένα σε πακέτα, περιμένουν τους επισκέπτες στο Sox Art Shop, ένα εκ των οποίων είναι έργο σημαντικής αξίας.

i«Έκπληξη Χ – Η απόλυτη έκπληξη» | The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι) | 11-13/10 | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες εδώ