Νέα

Δεκαέξι εικαστικοί καλλιτέχνες πάνε Σαντορίνη

Η Σαντορίνη παραμένει ένας λατρεμένος προορισμός διότι γεφυρώνει τον κοσμοπολιτισμό με την ατόφια νησιωτική ομορφιά. Μια τέτοια σύζευξη αναζητούν στο νησί οι δεκαέξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση «Element- Environment- Energy». Εκκινώντας από το ακατέργαστο φυσικό στοιχείο, αναζητούνται δομές και φόρμες που θα τροφοδοτήσουν τη δυναμική σχέση του έργου με το περιβάλλον του. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες που στηρίζεται το event, τα «3e». Η συνεργασία της εικαστικής πλατφόρμας #[email protected] Contemporary Art Platform με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» ανοίγει για το κοινό την Κυριακή 9/8 και θα διαρκέσει έως τις 30/9 (καθημερινά 10 π.μ. - 6 μ.μ. εκτός Δευτέρας).

Τα όρια του επιστητού και η ισορροπία των αισθήσεων αιχμαλωτίζονται μεσα στις δουλειές των δεκαέξι δημιουργών. Την ισορροπία αυτού του ετερογενούς υλικού επιμελείται η Γεωργία Τρούλη, η οποία αναφέρει σχετικά: Στην έκθεση «Element- Environment- Energy αναζητούμε τα βασικά στοιχεία που συνοψίζουν την μορφή, το περιβάλλον που τα αναδεικνύει και την ενέργεια που όλα μαζί αναδύουν. Σε μια πραγματικότητα που οι εξελίξεις τρέχουν τόσο σε προσωπικό, τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, ο καθένας από εμάς καλείται να εντοπίσει την ενέργεια με την οποία συντονίζεται, αφομοιώνει και αντανακλά μετέπειτα στο περιβάλλον».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Σωτήρης Αντωνιάδης, Γιάννης Καμίνης, Αλέξανδρος Καροζάς, Στέλλα Κόζα, Έλλη Λαμπαδαρίδου, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Μαριλένα Μπιτζάνη, Μαρία Νενάδη, Τιτίνα Ροντογιάννη, Κώστα Σπυρόπουλος, Μαρία Σταμάτη, Μπέσυ Σύρου, Γιάννης Στεμπίλης, Γεωργία Τρούλη, Στέλα Χαβιαροπούλου, Kirsikka Soustiel