Focus

Updated | Δείτε όλα τα μπαζάρ που δίνουν τον πασχαλινό παλμό στην Αθήνα

Με το βλέμμα στις κατανυκτικές ημέρες του Πάσχα, δεκάδες ευκαιρίες για οικονομικές και πρωτότυπες αγορές ανοίγονται μπροστά μας, πολλές από τις οποίες έχουν φιλανθρωπικό αντίκτυπο.

Φιλοζωικό Παζάρι στο TAF

Σε αυτό το παζάρι καλούμαστε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της περιοχής, τα οποία μας χρειάζονται. Η ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» έχουν δράση επτά χρόνων, βοηθώντας συστηματικά αδέσποτα ζωάκια. Δημιουργήθηκαν το 2012 και βοηθούν τα άρρωστα ζώα του δρόμου να σωθούν, να έχουν περίθαλψη και όταν γίνουν καλά να βρουν ένα σπίτι να τα υιοθετήσει. Ο λόγος που γίνεται η εκδήλωση, δεν είναι άλλος από το να μαζευτούν οι πόροι για να καλυφθούν τα έξοδα για τους παντοτινούς μας φίλους. Το μπαζάρ θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Απριλίου στα πάνω δωμάτια της αυλής του χώρου.

iTAF / The Art Foundation | 12-14/4

Κάνουμε Πάσχα στην Κυψέλη με το ArteVisione

Στον εικαστικό χώρο της ArteVisione στην Πλατεία Κολιάτσου στην Κυψέλη, μικρά έργα τέχνης κάνουν την εμφάνισή τους. Με εγκαίνια το μεσημεράκι του Σαββάτου (13/4), δεκάδες δημιουργοί παρουσιάζουν τις δουλειές τους δίνοντας ιδέες για πασχαλινά δώρα, ενώ λαμπάδες από το Μουσείο Ελληνικής Τέχνης συμπληρώνουν τη συλλογή. Επίσης, όσοι θέλουν να ενισχύσουν το Παλαιοπωλείο των Αστέγων μπορούν να φέρουν βιβλία και μικροαντικείμενα που δεν χρειάζονται πια και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

iArteVisione | 13-19/4

Πασχαλινό Bazaar από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια λειτουργίας, συνεχίζοντας να βοηθάει κορίτσια από 6 έως 16 ετών με όσα στερήθηκαν από τους βιολογικούς τους γονείς: στέγη, αγάπη και φροντίδα. Για δύο μέρες, στις 13 και 14 Απριλίου, αφιερώνει ένα πασχαλινό παζάρι σε όσα παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά μας. Εθελοντές και χορηγοί του ιδρύματος στήνουν πάγκους με κάθε λογής αντικείμενα και φαγητά για τους επισκέπτες.

iΧατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας | Κλεισόβης 18, Πειραιάς | 13-14/4

The Easter Edition Meet Market: Πάσχα στην Τεχνόπολη

Το δημοφιλές Meet Market επιστρέφει σε πασχαλινή έκδοση! Πέρα από τους δεκάδες πάγκους με αμέτρητο πρωτότυπο υλικό από νέους δημιουργούς, η δωρεάν εκδήλωση στις 20 και 21 Απριλίου αφορά μικρούς και μεγάλους καθώς περιέχει αρκετές δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Παράλληλα, θα υπάρχουν πάγκοι με street food και κοκτέιλ, αλλά και κυνήγι θησαυρού με 100 αυγά κρυμμένα στην Τεχνόπολη για να ανακαλύψουν τα μικρά παιδιά. Τι άλλο; Όσοι παρευρεθούν θα ακούσουν μουσική με DJ sets, αλλά θα βρουν και παζάρι βινυλίων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί και οι μικρές μας φίλες μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήρι «Doodle & Graffiti Art Workshop» από το Imaginary Rooms.

iΤεχνόπολη | 20 – 21/4| Απαραίτητη κράτηση θέσεων για το εργαστήριο στο: 6972609567

Πασχαλινό παζάρι σε πελοποννησιακούς ρυθμούς

Το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα για όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνει και αυτό με τη σειρά του ένα παζάρι με δωρεάν είσοδο. Σε αυτό το παζάρι στην Κανάρη 4 οι επισκέπτες καλούνται να θαυμάσουν έργα του χώρου αλλά και μικροαντικείμενα που πωλούνται.

iΚανάρη 4, Κολωνάκι |19 – 20/4

Όνειρα τέχνης στο Παγκράτι

Μπαζάρ τέχνης με τίτλο «Onar» διοργανώνεται από τον Ιάνη Πανταζίδη και συνεργάτες του Κέντρου Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης στο χώρο τους στο Παγκράτι. Τα εγκαίνια είναι την Παρασκευή 12/4 με τον εικαστικό Παύλο Ντεμπέμπε, στο πλαίσιο της (περασμένης μα πάντα επίκαιρης) Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και της Εαρινής Ισημερίας. Στην εκδήλωση παρευρίσκονται φυσικά και οι καλλιτέχνες με τα δημιουργήματα τους. Η εκδήλωση έχει θέμα τα όνειρα και τα έργα αποτυπώνουν τις βαθύτερες επιθυμίες του κάθε δημιουργού.

iΚέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης/ Marble Art Center | Στασινού 8Α, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι | Έως 24/4

Το πιο χαμογελαστό μπαζάρ στο Ωδείο

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει φροντίσει και αυτό για ένα bazaar ενισχύοντας το έργο του με ένα διήμερο παζάρι με δωρεάν είσοδο, όπου πολλοί σχεδιαστές έχουν δώσει ρούχα τους και θα τα βρείτε σε οικονομικές τιμές. Το Σαββατοκύριακο (20-21/4) στο Ωδείο Αθηνών, πέρα από ρούχα για μικρούς και μεγάλους, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν και πασχαλινές λαμπάδες, τσουρέκια και σοκολατένια αυγά. Γιατί φυσικά, πασχαλινό παζάρι χωρίς γλυκά, δεν γίνεται!

i Ωδείο Αθηνών | 20-21/4