Νέα

«Βραδινές Βόλτες» παρέα με καλλιτεχνικές συλλογικότητες ετοιμάζουν οι Support Art Workers

Τον Απρίλιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, όταν κάθε δραστηριότητα σίγησε ααπότομα κι οι επαγγελματίες των καλλιτεχνικών κλάδων αφέθηκαν ξεκρέμαστοι, χωρίς να συμπεριληφθούν στα πρώτα οικονομικά πακέτα που δόθηκαν από το κράτος, διαμορφώθηκε η πρωτοβουλία Support Art Workers, η οποία μέχρι σήμερα διεκδικεί τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, αποτελώντας πλατφόρμα έκφρασης και αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Δικτύωσης της πρωτοβουλίας παρουσιάζει τις «Βραδινές Βόλτες»: μια σειρά ωριαίων ζωντανών (διαδικτυακών) εκπομπών, στις οποίες θα φιλοξενηθούν διάφορες κοινότητες εργαζομένων και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο εγχώριο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, καθώς και πολιτιστικοί οργανισμοί της χώρας.

Με μουσική και εικόνες από την νυχτερινή πόλη, εν είδει χαλαρού περιπάτου, οι εκπομπές πρόκειται να ξετυλίξουν συζητήσεις για τις τέχνες, την εγχώρια πολιτιστική πολιτική, την καλλιτεχνική έρευνα κι εκπαίδευση, «για όσα εμπνέουν κι εμψυχώνουν, εξελίσσουν κοινωνικά και κινητοποιούν καλλιτεχνικά», όπως αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο.


Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου (10 μ.μ.), στη FB σελίδα των Support Art Workers, και πρώτοι καλεσμένοι είναι τα μέλη των Drag Sabbat, οι περφόρμερ ActiVista, Angel Seemen, Raw bee Candles και Space. Πρόκειται για μια ομάδα που συστάθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown και συστήνεται ως την «πρώτη κινηματική και καλλιτεχνική drag συλλογικότητα στην Ελλάδα». Στόχος τους να αναγνωριστεί το drag ως τέχνη, άρα και ως επάγγελμα, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο προστασίας των εν λόγω καλλιτεχνών, τόσο από την εργασιακή εκμετάλλευση όσο κι από τις φοβικές συμπεριφορές που διαρκώς ελλοχεύουν και συχνά εκδηλώνονται. Συντονιστείτε εδώ δωρεάν.