Νέα

Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων

Με εντατικούς ρυθμούς η Αθήνα εξελίσσεται, προκειμένου να συναγωνιστεί επάξια κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Προς αυτό το στόχο προσανατολίζει τις δυνάμεις του ο Δήμος Αθηναίων, ανακατασκευάζοντας τα υπάρχοντα πεζοδρόμια αλλά και διανοίγοντας νέα.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο έρχεται για να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες μετακίνησης, καθιστώντας την καθημερινότητα μέσα στην πόλη ασφαλή. Αυτό που προέχει ωστόσο, είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες να απολαμβάνουν την Αθήνα, εξίσου με τους υπόλοιπους πολίτες.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη από τον περασμένο μήνα. Η αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε δεκάδες δρόμους της πόλης είναι γεγονός. Ήδη, στην 3η δημοτική κοινότητα, έχει αποκατασταθεί η οδός Ηούς, ένα τμήμα της Τριών Ιεραρχών ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή και η Αμφιπόλεως. Παράλληλα στην 1η Δημοτική Κοινότητα αποκαθίσταται το προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν ταυτόχρονες εργασίες από 4 συνεργεία σε διαφορετικά διαμερίσματα, καθώς και από ένα κινητό συνεργείο για μεμονωμένες ράμπες.

banner

Σε όλη τη διάρκεια του έργου, λαμβάνονται ειδικά μέτρα προστασίας, ενώ σε οδηγούς και πεζούς προτείνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εναλλακτικές οδοί διέλευσης για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια τους. Έτσι, ο Δήμος Αθηναίων εγγυάται ότι το μέλλον θα δώσει άλλες δυνατότητες στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, χωρίς να παρακωλυθεί στο ελάχιστο το παρόν τους.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνει η αρχή για μια Αθήνα πολύ πιο φιλική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Με τη χρήση βιώσιμων υλικών για την κατασκευή των πεζοδρομίων δίνεται έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμιση τους, στη συγκράτηση των υψηλών θερμοκρασιών της πόλης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το να πάρει κανείς τους δρόμους, ή μάλλον τα πεζοδρόμια, αναμένεται να γίνει πιο άνετο από ποτέ!