Νέα

Ανοιχτά Σχολεία Δήμου Αθηναίων: Όταν η δίψα για μάθηση δεν έχει ωράριο και ηλικία

Όταν τα περισσότερα προαύλια αδειάζουν το μεσημέρι, κάποια άλλα γεμίζουν μέχρι το βράδυ. Πρόκειται για τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων τα οποία λειτουργούν με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με συντονισμό του Athens Partnership.

Για τρίτη χρονιά, τα Ανοιχτά Σχολεία συνεχίζουν δυναμικά με νέα τμήματα καθώς και με περισσότερες από 30 διαφορετικές δράσεις οι οποίες εγκαινιάζουν και τη συνεργασία των Ανοιχτών Σχολείων με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Τα προγράμματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Από αυτόν τον Νοέμβριο, νέες δράσεις για μικρούς και μεγάλους ξεκινούν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας όπως yoga, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια μουσικής από το στόμα (beatbox), ρομποτική για παιδιά, θεατρική αγωγή, αθλοπαιδιές κά. Δεν ξεχνάμε τις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιώργος Καμίνης: «Όταν ξεκινήσαμε το 2016, δεν φανταζόμασταν ότι τρία χρόνια μετά, θα επιβεβαιώνονταν ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψει. Ξεπέρασαν τις 27.000 εκείνες και εκείνοι, μικροί και μεγάλοι, που συμμετείχαν και αγκάλιασαν τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων. Αριθμός απίστευτος για έναν νέο θεσμό».

i Στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων ανά γειτονιά και Ανοιχτό Σχολείο, κατηγορία και ηλικιακή ομάδα. | Η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά όλο το 24ωρο. | Τα προαύλια είναι ανοιχτά προς όλους καθημερινά από τις 4 μ.μ έως και τις 9.30 μ.μ και Σαββατοκύριακα από τις 10 π.μ έως τις 8 μ.μ