Νέα

Άνοιξαν τις πύλες τους τρεις νέοι σταθμοί μετρό: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια

Καινούργια διαδρομή ακολουθεί πλέον το τρένο της γραμμής 3 του μετρό ύστερα από την επέκτασής της με τρεις νέους σταθμούς, στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και την Νίκαια. Οι νέοι σταθμοί, που εγκαινιάστηκαν παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, αποτελούν προέκταση της γραμμής που ξεκινά από το Χαϊδάρι και καταλήγει στον Πειραιά.

Ύστερα από ανακοίνωση δρομολογίων από τη ΣΤΑΣΥ, το πρώτο δρομολόγιο του συρμού θα εκκινεί από την στάση «Νίκαια» στις 5:30 το πρωί και το τελευταίο στις 12:05 το βράδυ. Οι τρεις σταθμοί υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούν καθημερινά πάνω από εξήντα χιλιάδες πολίτες, κάνοντας δυνατή την διαδρομή Νίκαια-Σύνταγμα μέσα σε δεκατέσσερα μόλις λεπτά ενώ τη διαδρομή Νίκαια-Αεροδρόμιο σε πενήντα πέντε λεπτά.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 υπολογίζεται η συνολική επέκταση της γραμμής 3 με την προσθήκη ακόμη τριών σταθμών: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», εκτιμώντας τη μακροπρόθεσμη μείωση της κυκλοφορικής συμφόρησης κατά 23.000 Ι.Χ. ημερησίως.