Νέα

Ανοίγει ξανά το Μουσείο Κυκλαδικής με ελεύθερη είσοδο την πρώτη ημέρα

Κλειστές προτίμησε να κρατήσει τις πόρτες του το Μουσείο Κυκλαδικής για λίγο παραπάνω διάστημα από την προβλεπόμενη ημερομηνία του κράτους για την επιστροφή των μνημείων, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα στα νέα δεδομένα, πράγμα που έγινε και τώρα έφτασε η ώρα για να θαυμάσουμε ξανά τους θησαυρούς που φυλάει στις προθήκες του. Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, λοιπόν, μας καλωσορίζει εκ νέου, ενώ την πρώτη αυτή ημέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Τα συστήματα κλιματισμού του μουσείου ακολουθούν πλέον τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας, δηλαδή όπου δεν είναι απαραίτητα για τα εκθέματα έχουν απενεργοποιηθεί, όλοι οι χώροι του μουσείου απολυμαίνονται διαρκώς, η μάσκα είναι υποχρεωτική και στην είσοδο πραγματοποιείται θερμομέτρηση. Δεδομένου ότι επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών, προτροπή του μουσείου είναι η ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων. 

Παράλληλα, το Μουσείο Κυκλαδική καθιερώνει ξεναγήσεις στα δυνατά σημεία της μόνιμης συλλογής χωρίς επιπλέον χρέωση πέραν της εισόδου: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (12.30-1 μ.μ.), οι αρχαιολόγοι του μουσείου μας περιμένουν για μια βόλτα στα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ. – 395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ. – 6ος αιώνας μ.Χ.), μέσα από τις τέσσερις εκθέσεις: «Κυκλαδική Τέχνη», «Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Μια ιστορία με εικόνες», «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός», «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα».

i Μουσείο Κυκλαδικής | Δευτ., Τετ., Παρ.-Σάβ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Πέμ.: 10 π.μ.-5 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ.-5 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 7, μειωμένο εισίτ.: € 3,5

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό