Νέα

Ακυρώνονται τα καρναβάλια στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα λόγω κορωνοϊού

Μετά το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του επεκτατικού ιού Covid-19 στη χώρα, τα πρώτα δύο εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη και το τελευταίο στην Αθήνα, το Υπουργείο Υγεία λαμβάνει έκτακτα μέτρα προστασίας. «Αποφασίζουμε την ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό την γενικότερη προστασία του πληθυσμού», δήλωσε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Την απόφαση του Υπουργείου ακολούθησε η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων. Έτσι, έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου όλες οι εκδηλώσεις του αποκριάτικου προγράμματος ακυρώνονται, συμπεριλαμβανομένων των καρναβαλιών, των μουσικών γιορτών, των εκπαιδευτικών και λοιπόν δράσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας αναφέρουν βασικούς κανόνες καθημερινής υγιεινής: να απολυμαίνουμε συχνά τα χέρια μας, να καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, να πετάμε το χαρτομάντιλο αμέσως μετά τη χρήση, να αποφεύγουμε κοντινές επαφές και να απευθυνθούμε σε γιατρό σε περίπτωση που εμφανιστούν συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή. Πρωτίστως, όχι πανικός.