Νέα

Ακυρώνεται ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των παρεμβάσεων για τον Μεγάλο Περίπατο και τη μεγάλη συζήτηση που είχε προκληθεί σ’ όλα τα μέτωπα του δημόσιου διάλογου, από αρχιτέκτονες και συγκοινωνιολόγους μέχρι επιχειρηματίες, κάτοικους και καθημερινούς επισκέπτες του κέντρου, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης παραδέχτηκε πως «βγήκε και δεν βγήκε» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως επρόκειτο για ένα πιλοτικό και δυναμικό έργο, το οποίο θα εξέταζε τη λειτουργικότητά του επί του πρακτέου.

Ήδη από τον Αύγουστο, εν όψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου, είχε ανακοινωθεί το πρώτο βήμα οπισθοχώρησης στο πλάνο πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, καθώς μια επιπλέον λωρίδα παραδόθηκε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στο μεσοδιάστημα, η εικόνα της κεντρικής οδού είχε ήδη αλλοιωθεί με τα μαραζωμένα φυτά στις ζαρντινιέρες και τις σβησμένες μπογιές στην άσφαλτο.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα», ανέφερε στη συνέχεια ο δήμαρχος, «έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις». Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωσή του, «θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου: καινούργια πεζοδρόμια, καινούργια όλα! Αυτό είναι το έργο που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα».