Νέα

«Adopt-A-Tree»: Υιοθετήστε ένα δέντρο και κάντε πιο πράσινη την Αθήνα

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Novoville, ενός χρήσιμου εργαλείου του Δήμου Αθηναίων που ξεκίνησε τη λειτουργία του λίγους μήνες πριν για τη αμεσότερη διάδραση και επικοινωνία με τους πολίτες, ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με οικολογικό πρόσημο βρίσκεται σε εξέλιξη. Το «Adopt-A-Tree» δίνει την ευκαιρία στους δημότες του κέντρου να επιλέξουν ένα νεοφυτεμένο δέντρο και να συμβάλουν στην επιβίωσή του, ειδικά την περίοδο που οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν παραπάνω φροντίδα.

Με μότο «Υιοθετήστε ένα δέντρο», η πρωτοβουλία για τη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της πόλης παροτρύνει τους πολίτες να αναλάβουν το πότισμα των νέων δέντρων. Σύμφωνα με τα στατιστικά, ο Δήμος Αθηναίων φυτεύει ετησίως εξακόσια καινούργια δέντρα αλλά υπολογίζεται πως μόνο το 10-40% καταφέρνει να επιβιώσει.

Για να συμβάλλετε στην διατήρηση του πρασίνου καθώς και στα πολλαπλά οφέλη που τα δέντρα προσφέρουν στο αστικό περιβάλλον (απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών αερίων, αποδέσμευση οξυγόνου, δροσιά, σκιά κοκ), αρκεί να ακολουθήσετε τέσσερα απλά βήματα: κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή Novoville, επιλέξτε από το μενού «Η πόλη μου» και στη συνέχεια ενεργοποιείτε το φίλτρο για να δείτε τα διαθέσιμα δέντρα. Ζουμάροντας στο χάρτη κάνετε κλικ σε ένα δέντρο κοντά στην περιοχή που διαμένετε ή επισκέπτεστε συχνά (για εργασιακούς ή άλλους λόγους). Στη συνέχεια θα λαμβάνετε υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να ποτίσετε το δέντρο σας.

Μπορείτε να υιοθετήσετε έως τρία δέντρα, ενώ, αντίστοιχα, ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις.

iΠερισσότερες πληροφορίες εδώ